Programul "Casa Verde" înregistrează întârzieri mari

Programul "Casa Verde" înregistrează întârzieri mari
Foto: ecotrend.ro

Programul „Casa Verde” s-a înnegrit de la atâtea întârzieri. Autorităţile speră să ofere finanţări până la sfârşitul acestui an pentru proiecte depuse în 2011. Aproximativ 10.000 de dosare sunt în aşteptare. În plus, viitoarele fonduri nerambursabile stau sub semnul întrebării şi depind de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu, transmite B1 TV.

Toţi românii care au depus proiecte pentru a obţine bani de la stat pentru că şi-au dotat casele cu sisteme de încălzire ecologice, au de aşteptat mult şi bine.

„AFM depune eforturi pentru finalizarea dosarelor depuse de către solicitanţi în anii anteriori. Am trimis deja cele 5.835 contracte către beneficiari, persoane fizice, spre semnare. De asemenea, am început analiza celor 9.776 dosare depuse în 2011, astfel încât, până la sfârşitul anului, sperăm să le trimitem spre semnare beneficiarilor care vor fi validaţi în acest program.” , spune Adrian Gearâp, preşedinte AFM.

10.000 de dosare din 2011 încă aşteaptă să fie analizate. În aceste condiţii, nici soarta viitoarelor proiecte nu arată prea bine.

„După finalizarea analizei dosarelor depuse şi în funcţie de programarea finanţărilor aflate în curs, precum şi de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu, se va lua o decizie cu privire la lansarea unor noi sesiuni anul viitor.” , a mai precizat preşedintele AFM.

Programul „Casa Verde” ar trebui să le ofere finanţare tuturor celor care îşi înlocuiesc sau completează sistemele claside de încălzire, cu sisteme ecologice. De exemplu, pentru panouri solare, cei acceptaţi pot primi până la 6.000 de lei sau 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.

Tags: