”Rabla pentru electrocasnice”: Bugetul etapei a III-a a programului s-a epuizat în 90 de minute

”Rabla pentru electrocasnice”: Bugetul etapei a III-a a programului s-a epuizat în 90 de minute
Foto: Pixabay

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că bugetul de 15 milioane de lei alocat pentru etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în 90 de minute. În această etapă se acordă vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. Acestea vor fi activate marți, 22 iunie.

Bugetul etapei a III-a a programului Rabla pentru electrocasnice, epuizat

A treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice a debutat vineri.

„În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat”, a transmis AFM.

În această etapă sunt acordate vouchere astfel:

  • de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++
  • de 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++
  • de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Aceste vouchere vor fi activate marți, 22 iunie.

În prima etapă s-au acordat vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, fondurile fiind epuizate în 24 de ore, iar în a doua pentru televizoare, laptopuri și tablete, bugetul fiind epuizat în doar 35 de minute.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a transmis că vânzarea voucherelor este ilegală și supusă sancțiunii.

„Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate. Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor”, a declarat ministrul Mediului.