Raiffeisen, aproape de tranzacţia anului pe piaţa bancară. Ci gigant vrea să-i cumpere subsidiara din Polonia

Raiffeisen, aproape de tranzacţia anului pe piaţa bancară. Ci gigant vrea să-i cumpere subsidiara din Polonia

Raiffeisen Bank e aproape de tranzacţia anului pe piaţa bancară.
Grupul bancar francez BNP Paribas ar urma să anunţe în următoarele zile achiziţionarea subsidiarei din Polonia a Raiffeisen Bank International, imediat ce negocierile de ultim moment privind preţul sunt finalizate, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

„În opinia mea, acordul privind preluarea subsidiarei Raiffeisen de către BNP Paribas este deja finalizat deoarece grupul bancar austriac este într-o situaţie fără ieşire. Aşadar, condiţiile vor fi dictate de francezi, iar întârzierea negocierilor este efectul eforturilor menite să stabilească preţul final”, a afirmat una dintre surse, conform Agerpres.
O a doua sursă susţine că decizia va fi anunţată în următoarele zile.

Purtătorii de cuvânt ai celor doi giganţi bancari au refuzat să comenteze informaţia.

Grupul bancar austriac vinde Raiffeisen Polbank deoarece subsidiara nu a generat profituri decente pe o piaţă poloneză extrem de competitivă, unde ratele dobânzilor sunt foarte scăzute.
Conform analiştilor, este de aşteptat ca BNP să decidă fuziunea Polbank cu actuala sa subsidiară din Polonia, pentru reducerea costurilor.
Polbank este a noua mare bancă din Polonia după active, cu o valoare contabilă de 6,4 miliarde de zloţi (1,9 miliarde de dolari) şi active de aproximativ 36 de miliarde de zloţi, excluzând creditele în valută.