Rezervările Airbnb au ajuns la un nivel record, turismul pare că și-a revenit 100%

Rezervările Airbnb au ajuns la un nivel record, turismul pare că și-a revenit 100%
Foto simbol: Pixabay

Airbnb a declarat că turismul înflorește în continuare, în ciuda îngrijorărilor legate de încetinirea economică și de creșterea prețurilor care afectează gospodăriile.

Nivel record de rezervări pe Airbnb deși e criză

Aproape 104 milioane de nopți și experiențe au fost rezervate pe platformă în perioada aprilie-iunie, un nivel record pentru site-ul de cazare.

Sejururile pe termen lung au continuat să fie tipul de călătorie cu cea mai rapidă creștere, o schimbare determinată de creșterea numărului de locuri de muncă la distanță.

Compania a declarat că se află acum în mijlocul celui mai puternic sezon de vârf al călătoriilor de vară de până acum și i-a asigurat pe investitori că este pregătită pentru loviturile pe care economia le-ar putea încasa.

De fapt, o încetinire a creșterii economice ar putea de fapt să ajute compania, au spus directorii.
„Airbnb a fost fondată în timpul recesiunii”, a declarat directorul executiv Brian Chesky într-o conferință telefonică cu analiștii pentru a discuta rezultatele companiei. În cazul unei noi încetiniri, a spus el, „credem că mulți oameni s-ar putea întoarce din nou la această formă de cazare, așa că aceasta este o mare oportunitate pentru noi”.

Profit de aproape 5 ori mai mare decât în 2021

În general, rezervările în perioada aprilie-iunie au crescut cu 25% față de anul trecut, la 103,7 milioane, și cu 24% față de 2019. Prețurile mai mari au ajutat la creșterea veniturilor companiei, care au urcat cu 58% față de anul trecut, la 2,1 miliarde de dolari.

Aproape jumătate din rezervările companiei sunt pentru o săptămână sau mai mult, a precizat compania.

Creșterea în Europa – în timp ce industria de turism și-a revenit după pandemie – este ușor afectată de factori precum lira sterlină mai slabă.

Compania Airbnb a raportat un profit de 379 de milioane de dolari, față de o pierdere de 68 de milioane de dolari anul trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe