România și Bulgaria ar putea adera la spațiul Schengen până la sfârșitul lui 2011

România și Bulgaria ar putea adera la spațiul Schengen până la sfârșitul lui 2011
Foto: cristv.ro

„Bulgaria și România vor fi parte a spaţiului Schengen foarte curând, aceata este tendinţa generală şi foarte clară”, a spus secretarul de stat din Ministerul german de Externe, Werner Hoyer, citat de sofiaecho.com.

„Cele două ţări au depus eforturi pentru a îndeplini cerinţele spaţiului Schengen şi au ambiţia de a îndeplini toate criteriile până la sfârşitul preşedinţiei ungare a Uniunii Europene, în iunie 2011, dar încă nu este sigur că ecest lucru se va întâmpla până atunci”, a adăugat oficialul.

Hoyer a spus că Bulgaria ar trebuie să se concentreze pe controlul asupra graniţei cu Turcia, în timp ce România ar trebui să se ocupe de eliminarea corupţiei.

„Mă aştept ca raportul Comisiei Europene să fie publicat în iunie şi, potrivit proiectului acestui raport, el va fi pozitiv. Prin urmare sper că, până la sfârşitul anului 2011, va exista un rezultat, indiferent dacă aderarea va avea loc imediat sau în etape”, a declarat oficialul german.

Atât Comisia Europeană, cât şi Berlinul au remarcat faptul că România şi Bulgaria au depus eforturi considerabile pentru a adera la spaţiul Schengen, a spus Hoyer.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan