RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE

RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE

RCS&RDS a solicitat autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) să poată aplica o suprataxă pentru o perioadă de un an pentru serviciile de comunicații folosite de clienți în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE), informează HotNews, citât oficiali ai autorității.

Asta în condițiile în care începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în UE/SEE se vor scădea din resursele naționale incluse.

Potrivit ANCOM, ”conform regulamentului european, furnizorii care nu pot susține comercial furnizarea 'Roam like at home' pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxă în plus față de tarifele naționale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming in UE/SEE”.

De altfel, DIGI, compania mama a RCS&RDS, și-a avertizat investitorii că modelul său de afaceri ar putea fi pus în pericol de eliminarea tarifelor de roaming.

”Dacă ANCOM nu va aproba cererea noastră privind aplicarea unei suprataxe conform termenilor Regulamentului de Roaming în UE anterior datei de 15 iunie 2017 și ulterior, la fiecare 12 luni, vom fi nevoiți să suportăm în totalitate costurile de gros în roaming ale clienților noștri", se arată în raportul pe 2016 către investitori publicat de RCS&RDS.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)