RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE

RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE

RCS&RDS a solicitat autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) să poată aplica o suprataxă pentru o perioadă de un an pentru serviciile de comunicații folosite de clienți în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE), informează HotNews, citât oficiali ai autorității.

Asta în condițiile în care începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în UE/SEE se vor scădea din resursele naționale incluse.

Potrivit ANCOM, ”conform regulamentului european, furnizorii care nu pot susține comercial furnizarea 'Roam like at home' pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxă în plus față de tarifele naționale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming in UE/SEE”.

De altfel, DIGI, compania mama a RCS&RDS, și-a avertizat investitorii că modelul său de afaceri ar putea fi pus în pericol de eliminarea tarifelor de roaming.

”Dacă ANCOM nu va aproba cererea noastră privind aplicarea unei suprataxe conform termenilor Regulamentului de Roaming în UE anterior datei de 15 iunie 2017 și ulterior, la fiecare 12 luni, vom fi nevoiți să suportăm în totalitate costurile de gros în roaming ale clienților noștri", se arată în raportul pe 2016 către investitori publicat de RCS&RDS.

Tags:
Ultima oră
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „Peste 1.500 de cazuri pe zi”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice
19:13 - Reluarea programelor bilaterale și a dialogului la nivel guvernamental, principalul subiect de pe agenda vizitei ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, la Chișinău