Ryanair avertizează că turiștii vor plăti tarife mai mari cu 10%, din cauza întârzierii livrărilor de avioane Boeing noi

Ryanair avertizează că turiștii vor plăti tarife mai mari cu 10%, din cauza întârzierii livrărilor de avioane Boeing noi
Sursa Foto: Hepta/Daniel Karmann/dpa

Directorul executiv Michael O’Leary a declarat că livrarea întârziată a avioanelor Boeing va restrânge capacitatea pasagerilor. El a spus că, prin urmare, prețurile biletelor Ryanair ar putea fi cu până la 10% mai scumpe în această vară.

Ryanair speră să obțină o compensație

Michael O’Leary a spus că livrarea a 57 de avioane Boeing 737 Max 8200 trebuia să fie terminată până în martie, dar firma crede că doar 40-45 ar putea ajunge la timp pentru sezonul de vară.

Boeing se confruntă cu controale amănunțite, după un incident din ianuarie, când o bucată din unul dintre avioanele sale a explodat în timpul unui zbor de pasageri. Zborul de pasageri Alaska Airline nu s-a încheiat cu răni grave, dar a forțat o aterizare de urgență.

Există preocupări majore cu privire la controlul calității pentru noile aeronave Boeing, acest lucru ducând la o încetinire a vitezei de producție.

O’Leary consideră că astfel, costurile economisite prin acoperirea combustibilului ar însemna că de fapt creșterea tarifului Ryanair nu va fi la fel de abruptă ca o creștere de 17% observată în 2023.

Alte companii aeriene au, de asemenea, constrângeri de capacitate cauzate de faptul că aeronavele nu sunt disponibile, a adăugat el.
O problemă cu motoarele Pratt & Whitney, de exemplu, a pus la sol un număr de avioane Airbus folosite de transportatori precum Wizz Air.
O’Leary le-a spus reporterilor că vor fi „tarife mai mari în Europa” în această vară.

Prognoza inițială a Ryanair pentru perioada de până la sfârșitul lunii martie 2025 este că va transporta 205 milioane de pasageri, față de 183,5 milioane în ultimele 12 luni. O’Leary a spus însă: „Cu mai puține avioane, poate va trebui să reducem acele 205 milioane la 200 de milioane de pasageri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:45 - Facturi mai mici la la gaze și energie electrică. Ministrul Energiei a anunțat cine va plăti mai puțin: „Ne așteptăm la o scădere”
14:43 - Parlamentul European a votat pentru recunoașterea parentalității în întreaga UE, indiferent de modul în care copilul a fost conceput, născut sau de tipul de familie. Susține și crearea unui certificat parental european
14:31 - Cutremur cu magnitudinea 5,2, vineri. Unde a fost resimțit
14:28 - Anunțul apropiaților Casei Regale. Când își va relua Kate Middleton aparițiile publice
14:26 - Sacrificiul pe care l-a făcut Florin Piersic pentru un rol: „Eu am jucat lângă maeștri adevărați. Mi-e jenă să mi se spună ‘maestre’, când știu de la cine am învățat profesia asta”
14:21 - Virgil Bălăceanu, despre un eventual atac iranian asupra Israelului: Mai degrabă putem merge pe un scenariu de folosire a unor proxy. Nu cred că suntem în pragul unui război în Orientul Mijlociu în care Iran devine actorul principal (VIDEO)
14:19 - Câştigătorul marelui premiu la Loto 6/49 şi-a ridicat premiul în valoare de aproape 2 milioane de euro. De cât timp joacă și ce mesaj a transmis tuturor jucătorilor
14:03 - Peste 800 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute, reținute pe Otopeni
14:01 - Newsweek: 6.100 lei pensie pentru un pensionar la recalculare. Ce indice de corecție a avut și cât a muncit?
14:01 - Studiu: Fructele de mare conțin substanțe chimice veșnice. Ce spun specialiștii despre consumul acestora