S-au scumpit ouăle! Cât costă produsele avicole în prag de Sărbători

S-au scumpit ouăle! Cât costă produsele avicole în prag de Sărbători
Foto simbol: Pixabay

Cu Sărbătorile tot mai aproape, marii producători au majorat prețul ouălor cu aproape 30%, din cauza costului ridicat la energie și furaje, potrivit Antena3.ro.

Prețul ouălor a crescut

De exemplu, de la o fermă avicolă din județul Mehedinți sunt livrate în fiecare zi către magazine 17.000 de ouă proaspete. Producătorul a majorat prețul în ultima perioadă, deoarece nu mai face față cheltuielilor.

„Energia s-a scumpit de patru ori mai mult, cerealele s-au scumpit, forţa de muncă, tot ce înseamnă producţia de ouă s-a scumpit, inclusiv găinile”, a declarat Cornel Stroescu, reprezentant fermă avicolă.

Un ou de mărime medie iese la un preț de 63 de bani pe porțile fabricii avicole din Mehedinți, dar pe rafturile magazinelor costă 80 de bani.

Scumpirile au afectat și alte sectoare. Spre exemplu, bugetele cofetăriilor au fost grav afectate de creșterea prețurilor.

În 2022, prețul ouălor s-a majorat cu un sfert față de anul trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti