Salarii colosale la Autoritatea de Supraveghere Financiară! Prim-vicepreședinte ASF a încasat mai mult decât propriul superior

Salarii colosale la Autoritatea de Supraveghere Financiară! Prim-vicepreședinte ASF a încasat mai mult decât propriul superior
foto: bihon.ro

Șeful ASF, Mişu Negriţoiu. a încasat anul trecut peste 13.000 de euro lunar, însă prim-vicepreşedintele ASF câştiga şi mai bine decât superiorul său: aproape 14.000 de euro au intrat lunar în buzunarele lui Cornel Coca Constantinescu, arată B1 TV.

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară a încasat anul trecut în jur 59.000 de lei pe lună, adică echivalentul a peste 13.000 de euro, scriu jurnaliştii de la Ziarul Financiar.

Surprinzător este că prim-vicepreşedinte Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu câştigă mai bine decât superiorul său. Anul trecut, Coca Constantinescu, primea un venit lunar de peste 61.000 de lei, echivalentul a 13.800 de euro.

Potrivit declaraţiei de avere, preşedintele Autorităţii, Mişu Negriţoiu are în conturi de economii, depozite şi plasamente circa 300.000 de euro şi deţine o casă şi un teren intravilan la Cornu, precum şi un apartament cu trei camere în Bucureşti.

Negriţoiu se află la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară – instituţie care controlează piaţa de asigurări, piaţa de capital şi piaţa fondurilor private de pensii – de la jumătatea lui 2014.

Anterior, Mişu Negriţoiu a lucrat pentru ING Bank. Ca preşedinte al băncii olandeze avea un venit fabulos: 43.000 de euro pe lună.

La rândul său, prim-vicepreşedintele ASF, Coca Constantinescu, are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 50.000 de euro, dar şi datorii la bănci şi firme de leasing de aproximativ 300.000 de euro.

Tags: