Sălile de fitness, afectate de scumpirea la energia electrică

Sălile de fitness, afectate de scumpirea la energia electrică
Sursa Foto: KamranAydinov/ Freepik

Clienții sălilor de fitness trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar de acum înainte. Facturile au crescut cu aproximativ 30%, iar pentru a face faţă, administratorii au crescut preţurile la abonamente.

„Consumul unei săli folosite la capacitate medie ajunge la 600 de KWh consum pe lună, ceea ce, din calculele noastre, ţinând cont de preţurile actuale la energie electrică, sunt deja nişte costuri considerabile”, a explicat expertul în energie Adrian Vintilă.

Cei mai mari consumatori de curent din sălile de fitness sunt benzile de alergat, bicicletele şi saunele.

Un abonament la sală costă aproximativ 180 de lei pe lună, fără antrenor personal. Pentru pachetele cu trainer sau saună, costurile pot ajunge chiar şi la 250 de euro pe lună.

Cât va costa încălzirea în iarna 2022-2023

„Dacă va fi o iarnă grea față de cea de anul trecut, când sezonul rece a fost unul blând, atunci diferențele pot fi cu 10%, 20% în plus. Însă, dacă iarna din 2022-2023 va fi la fel ca în iarna 2021-2022 atunci costurile vor fi egale cu cele de anul trecut. Datorită plafonării prețurilor la gaze, facturile ar trebui să fie la nivelul iernii trecute, din lunile ianuarie-februarie”, a precizat pentru Europa Liberă Rodica Muștea, auditor energetic.

Urmăriți B1TV.ro și pe