Scandal pe piața asigurărilor! Polițele, de 15 ori mai mari (VIDEO)

Scandal pe piața asigurărilor! Polițele, de 15 ori mai mari (VIDEO)
foto: adevarul.ro

Poliţe mai scumpe şi de 15 ori şi vânzări mai mari la companii de asigurări fără vreo strategie bine pusă la punct. Potrivit specialiştilor din domeniul transporturilor, acestea sunt rezultatele politicii haotice a ASF. Principalii afectaţi, transportatorii, spun că autorităţile nu-i protejează împotriva abuzurilor asiguratorilor, arată B1 TV.

Piaţa asigurărilor a suferit în ultimul an transformări greu de explicat. Unele companii au umflat preţurile pentru poliţele RCA şi de 15 ori, în timp ce altele au înregistrat creşteri ale vânzărilor deşi nu au avut vreo strategie în acest sens. Această situație aparent ciudată este, în mare parte, și rezultatul politicii ASF, susţin specialiştii.

Cei care sunt cei mai afectaţi de această explozie a preţurilor la asigurările tip RCA sunt transportatorii. În cazul celor care se ocupă cu transportul de călători, unele poliţe s-au dublat.

Scandal pe piața asigurărilor! Polițele, de 15 ori mai mari

#DIRECT_ONE_0tmdf8#

Probleme sunt și pentru cei care se ocupă de transportul de marfă. Unii dintre ei au ajuns să scoată mașini din circuit pentru că nu-și mai permit să plătească asigurările.

Transportatorii îi acuză pe cei de la ASF că au în vedere doar interesele asiguratorilor și nu reglementarea corectă a unui domeniu.

Patronii firmelor de transporturi spun că fac eforturi din ce în ce mai mari să supravieţuiască, iar continuarea scumpirilor ar putea duce la distrugerea întregului domeniu.

De cealaltă parte, asiguratorii consideră că un mai bun comportament al șoferilor, în sensul reducerii numărului de accidente, ar putea duce la o scădere a preţurilor.

Tags: