Scenariul apocaliptic a fost confirmat de Romgaz. Prețurile la gaze cresc cu peste 100%

Scenariul apocaliptic a fost confirmat de Romgaz. Prețurile la gaze cresc cu peste 100%
Foto: Hessam Nabavi (Unsplash.com)

Românii primesc o nouă lovitură devastatoare. Cetățenii europeni cu cea mai slabă putere de cumpărare din blocul comunitar, alături de Bulgaria, se află la începutul unui scenariu apocaliptic, pentru că inflația explozivă continuă tendința. Romgaz de exemplu, va dubla facturile.

Primele note de plată au ajuns deja la abonați. Cetățenii din două comune din Dolj, Ghercești și Stejari, localități unde există zăcăminte de gaze, au primit noile „oferte”.

În documentul oficial emis de Romgaz este prevăzută o creștere cu peste 100% a prețului gazelor, de la 1 octombrie, de la 71,08 lei/MWh, la 155,17 lei/MWh.

Astfel, cu tot cu tarife reglementate de transport și distribuție – dar fără acciză și TVA, prețul de furnizare propus pentru clienții cu consum mai mic de 280 MWh anual din Ghercești crește cu aproape 63% de la 1 octombrie, de la 131,27 la 213,84 lei/MWh, iar cel de la Stejari – cu 72%, de la 118,19 la 203,36 lei/MWh, informează Antena 3.

Noile prețuri la gaze vor fi valabile până pe data de 30 septembrie 2022.

Guvernul României, spectator

Între timp, Guvernul pare să nu aibă o soluție concretă, pentru a preveni dezastrul, pentru milioane de români.

Premierul Florin Cîţu a convocat, marţi, la Palatul Victoria, o întâlnire în contextul creşterii preţului la gaze şi a reclamaţiilor primite de la consumatori. La ședință au fost chemați ministrul energiei, Virgil Popescu, ministrul muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţii ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei.

„ANPC va fi la masa discuţiilor şi vom vedea ce soluţii avem”, a declarat Florin Cîţu.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)