Șeful Lukoil: Prețul barilului de petrol ar putea scădea până la 25 de dolari

Șeful Lukoil: Prețul barilului de petrol ar putea scădea până la 25 de dolari
Foto: upstreamonline.com

Prețul barilului de petrol ar putea scădea până la 25 de dolari, susține șeful grupului petrolier rusesc Lukoil, potrivit AFP. Asta în contextul în care barilul de petrol a pierdut deja peste jumătate din valoare din iunie 2014.

„Poate cădea până la 25 de dolari”, a declarat Vaghit Alekperov, apreciind că piața petrolului va rămâne volatilă pe tot parcursul anului.

Cotația petrolului a ajuns în această săptămână la cel mai redus nivel din ultimii șase ani, în jurul pragului de 45 de dolari pe baril, ceea ce a avut drept consecință desființări de locuri de muncă în sector și abandonarea unor proiecte mai puțin rentabile.

în Rusia, fenomenul a dus la o devalorizare importantă a rublei,  în contextul sancțiunilor occidentale legate de criza din Ucraina și având în vedere că  majoritatea veniturilor bugetare provine din petrol si gaze.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)