Serghei Bulgac, şeful Digi trimis în judecată de DNA pentru SPĂLARE DE BANI, are un salariu lunar COLOSAL

Serghei Bulgac, şeful Digi trimis în judecată de DNA pentru SPĂLARE DE BANI, are un salariu lunar COLOSAL

Serghei Bulgac, şeful companiei telecom Digi, trimis în judecată de procurorii DNA alături de societatea RCS & RDS pentru spălare de bani, a avut în anul 2017 un salariu uriaş.

Astfel, el a primit un salariu brut de 193.000 de euro de la Digi cât şi din alte funcţii din cadrul grupului, echivalentul a 16.000 de euro brut lunar, şi a primit beneficii sub formă de opţiuni privind acţiunile (stock options) de 1,9 milioane euro, potrivit raportului anual al Digi.

„Opţiunile acordate membrilor executivi ai Consiliului Societăţii pentru anul 2017 includ criterii de performanţă legată de (i) închiderea cu succes a IPO-ului şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor; (ii) durata de angajare în companie; (iii) creştere EBITDA şi RGU. La data exercitării, planul se va deconta în acţiuni, fără niciun cost din partea membrilor executivi ai Consiliului Societăţii”, se arată în raportul anual, conform zf.ro.

Serghei Bulgac a fost numit director general al RCS&RDS în 2015, anterior el fiind director financiar.

El este trimis în judecată de DNA, pe 22 august 2017, pentru spălare de bani, în dosarul drepturilor de televizare în care au mai fost deferiţi justiţiei, printre alţii, Ioan Bendei (la data faptelor administrator al RCS & RDS) şi Dumitru Dragomir (fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal), precum şi compania RCS & RDS.

RCS & RDS este acuzată de dare de mită şi spălare de bani, Ioan Bendei – de dare de mită şi complicitate la spălare de bani, în timp ce procurorii îl acuză pe Mitică Dragomir că a cerut o mită de 3,5 milioane de euro de la Bendei, din care a primit 3,1 milioane de euro.

Ultima oră