Situația financiară din India atinge un prag critic: Investitorii se grăbesc să scoată banii din țară

Situația financiară din India atinge un prag critic: Investitorii se grăbesc să scoată banii din țară
Foto: 123rf.com

Rupia a atins, luni, un record negativ în fața dolarului american și s-a depreciat în ultimii doi ani cu până la 44%. În timp ce piața de capital se prăbușește, investitorii se grăbesc să își scoată banii din țară, relatează The Guardian.

Cu toate că premierul Manmohan Singh a încercat să liniștească lucrurile susținând că guvernul are suficiente rezerve pentru câteva luni, inflația ridicată, deficitul guvernamental uriaș și încetinirea economică arată un deznodământ nefericit.

Săptămâna trecută, politicienii au dezvăluit o serie de măsuri menite să susțină rupia, precum limitarea importurilor de aur, sport național pentru indieni, dar și limitarea importurilor de petrol.

Autoritățile au o abordare prea prudentă și aceste măsuri au un efect fix opus celui scontat. Guvernul dă impresia că se panichează”, a afirmat Anjalika Bardalai, senior analist la Eurasia Group, citată de CNN Money.  

Economiștii susțin de mai mult timp că India are nevoie de implementarea unor reforme economice structurale pentru a face un progras notabil.

În acest sens, Parlamentul a făcut un pas notabil în 2012, în momentul în care a ridicat restricțiile impuse asupra investițiilor străine directe.

Însă, banii nu s-au grăbit să ajungă în această țară deoarece firmele internaționale cer mai multe detalii și asigurări că noile reguli se vor menține și nu vor fi schimbate în funcție de acțiunile de pe scena politică.

Ultima oră
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului
19:52 - Prețurile la Mamaia, din ce în ce mai mari. Cât a plătit un turist pe o friptură și cât a ajuns să coste porția de hamsii la malul mării