Șova anunță că taxarea autostrăzilor ar putea începe din 2017, cu 3 euro la fiecare 100 km

Șova anunță că taxarea autostrăzilor ar putea începe din 2017, cu 3 euro la fiecare 100 km
Foto: evz.ro

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a anunțat că taxarea românilor pe autostrăzi ar putea începe după finalizarea centurii sud a Capitalei, în 2017.

Taxă va fi plătită pe traseul Piteşti – Constanţa, având un nivel de trei euro la suta de kilometri, a arătat ministrul. Acelaşi nivel de taxare a fost estimat şi pentru autostrada Comarnic – Braşov, care ar putea fi finalizată în 2016-2017.

„Calculele de taxare s-au făcut numai pentru Comarnic – Braşov. Dincolo, la centura de Sud, proiectul este scos direct ca având concesiune de la Piteşti până la Constanţa, deci concesionarul trebuie să construiască centura Sud, care are 48 de kilometri, şi ia în concesiune de la Piteşti la Constanţa. (…) Prima etapă din concesiunea Piteşti – Constanta cu construcţie centura Sud este reabilitarea a peste 30 de kilometri de pe autostrada Bucureşti – Piteşti. Acolo va intra cu taxă de la Piteşti până la Constanţa, în acelaşi regim, 3 euro pe suta de kilometri”, a spus Şova, în cadrul emisiunii ”După 20 de ani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe