Sprider părăsește România: Retailerul elen vinde cele 17 magazine către Naqua Investments

Sprider părăsește România: Retailerul elen vinde cele 17 magazine către Naqua Investments
Foto: propertybuyer.ro

Retailerul elen Sprider a decis să vândă subsidiara său românească către compania Naqua Investments, pentru suma de 640 de mii de euro. Sprider Stores SRL a generat pierderi de 3,2 milioane de euro grupului, la vânzări de 5,9 milioane de euro.

“Sprider anunță investitorilor că după decizia consiliului director din 30 iunie ș ia memorandumului relevant de vânzare datat, de asemenea, 30 iunie, s-a hotărât ca subsidiara românească Sprider Stores SRL săfie vândută Naqua Investments Ltd, companie din Cipru, specializată în retailul de îmbrăcăminte în regiunea Europei de Est. Prețul de vânzare a fost stabilit la 640.000 de euro,” conform unui comunicat al Sprider.

Potrivit Incont, recesiunea din Grecia, criza de licihdități și procesul de reorganizare a rețelei de vânzări, împreună cu pierderile continue ale subsidiarei din România, au condus managementul să ia decizia ca retragerea din România va beneficia pentru grup, astfel încât să se poată concentra pe Grecia, cea mai importantăpiațăa grupului.

Subsidiara din România a companiei elene s-a aflat pe pierdere din 2007, de când a început să opereze în țara noastră.