Statul oferă teren gratuit pentru tinerii de până la 35 de ani. Ce trebuie să știe cei care vor să-și construiască o casă

Statul oferă teren gratuit pentru tinerii de până la 35 de ani. Ce trebuie să știe cei care vor să-și construiască o casă
Foto: infoziare.com

Vești bune pentru tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Aceștia pot solicita administrației publice de care aparțin să primească 1.000 de mp, unde își pot ridica o casă.

Ei au însă obligația să înceapă construirea locuinței în maximum un an.

Cea care reglementează atribuirea suprafeței de teren este Legea 15/2003.

Aceste suprafețe de teren pe care ar trebui să le primească tinerii care solicită fac parte din domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale.

Unul dintre aspectele pentru care cei care se încadrează în aceeastă categorie, dar nu solicită ajutor, este pentru că nu cunosc detalii despre acest lucru.

Astfel cei care vor să ceară ajutor din partea autorităților locale de care aparțin trebuie să știe următoarele lucruri, potrivit Adevărul.

„- Trebuie împlinită vârsta de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unităţii administrativ-teritoriale în care solicitantul îşi are domiciliul şi va fi însoţită de următoarele documente:

– copie de pe certificatul de naştere;

– copie de pe actul de identitate;

– declaraţia solicitantului, pe propria răspundere, că nu deţine sau că nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe”, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe