Studiu: Cetăţenii români aleg creditele nebancare datorită comodităţii, vitezei şi disponibilităţii

Studiu: Cetăţenii români aleg creditele nebancare datorită comodităţii, vitezei şi disponibilităţii
foto: caon.ro

Un studiu efectuat online în luna mai, la care au participat peste 1,017 respondenţi-cetăţeni români, cu vârstele cuprinse între 18 şi 74 de ani, cu scopul de a determina motivele pentru care românii aleg creditele nebancare arată că principalele motive ar fi comoditatea, viteza și disponibilitatea acestei opțiuni.

"Părerea clientului este cea mai importantă- ne ajută să îmbunătăţim calitatea informaţiei publicate pe portalul nostru. După efectuarea sondajului am aflat părerea oamenilor despre creditarea în mod responsabil, precum şi că aceştia sunt familiarizaţi cu împrumuturile nebancare." spune M. Kazlauskas, editorul-șef al publicației care a comandat această cercetare.

Studiul a relevat faptul că aproape jumătate dintre respondenţi (46%) ar împrumuta bani de la o instituţie nebancară de creditare în cazul în care ar avea o urgenţă. Un sfert dintre respondenţi ar împrumuta bani de la familie şi doar 13% dintre aceştia ar împrumuta bani de la o bancă.

Românii aleg instituţiile nebancare de creditare datorită faptului că este posibil să împrumute bani chiar dacă venitul lunar al persoanei este scăzut (35% dintre respondenţi) şi în situaţiile în care banca nu acordă un împrumut (17% dintre respondenţi). 38% dintre respondenţi menţionează rapiditatea cu care este acordat un împrumut rapid, iar 37% dintre aceştia preferă creditele nebancare, deoarece, foarte des, primul împrumut este fără nicio dobândă.

Sondajul şi-a propus, de asemenea, să afle cât de responsabili sunt românii atunci doresc să împrumute bani de la instituţiile nebancare de creditare. Așadar, 93% dintre respondenţi îşi planifică cu mare atenţie opţiunile de rambursare a creditului. 83% dintre respondenţi efectuează o căutare foarte detaliată şi compară serviciile diverşilor împrumutători, iar majoritatea acestor respondenţi (73%) îşi caută informaţiile online.

Prin intermediul acestui studiu, au putut fi identificate tipurile de împrumuturi de consum care sunt populare în România, acestea fiind împrumuturile rapide (pentru cheltuielile neprevăzute)- 67% dintre respondenţi folosindu-le. Creditele de consum pentru bunuri mari sunt, de asemenea, foarte populare – 34% dintre respondenţi folosindu-se de acestea. A cincea parte dintre respondenţi (19%) a folosit un împrumut pentru a-şi refinanţa obligaţiile existente de creditare.

Portalul online imprumuturi24.ro a efectuat acest sondaj de opinie asupra creditelor rapide şi bancare în luna Mai a anului 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)