Studiu: Cetăţenii români aleg creditele nebancare datorită comodităţii, vitezei şi disponibilităţii

Studiu: Cetăţenii români aleg creditele nebancare datorită comodităţii, vitezei şi disponibilităţii
foto: caon.ro

Un studiu efectuat online în luna mai, la care au participat peste 1,017 respondenţi-cetăţeni români, cu vârstele cuprinse între 18 şi 74 de ani, cu scopul de a determina motivele pentru care românii aleg creditele nebancare arată că principalele motive ar fi comoditatea, viteza și disponibilitatea acestei opțiuni.

"Părerea clientului este cea mai importantă- ne ajută să îmbunătăţim calitatea informaţiei publicate pe portalul nostru. După efectuarea sondajului am aflat părerea oamenilor despre creditarea în mod responsabil, precum şi că aceştia sunt familiarizaţi cu împrumuturile nebancare." spune M. Kazlauskas, editorul-șef al publicației care a comandat această cercetare.

Studiul a relevat faptul că aproape jumătate dintre respondenţi (46%) ar împrumuta bani de la o instituţie nebancară de creditare în cazul în care ar avea o urgenţă. Un sfert dintre respondenţi ar împrumuta bani de la familie şi doar 13% dintre aceştia ar împrumuta bani de la o bancă.

Românii aleg instituţiile nebancare de creditare datorită faptului că este posibil să împrumute bani chiar dacă venitul lunar al persoanei este scăzut (35% dintre respondenţi) şi în situaţiile în care banca nu acordă un împrumut (17% dintre respondenţi). 38% dintre respondenţi menţionează rapiditatea cu care este acordat un împrumut rapid, iar 37% dintre aceştia preferă creditele nebancare, deoarece, foarte des, primul împrumut este fără nicio dobândă.

Sondajul şi-a propus, de asemenea, să afle cât de responsabili sunt românii atunci doresc să împrumute bani de la instituţiile nebancare de creditare. Așadar, 93% dintre respondenţi îşi planifică cu mare atenţie opţiunile de rambursare a creditului. 83% dintre respondenţi efectuează o căutare foarte detaliată şi compară serviciile diverşilor împrumutători, iar majoritatea acestor respondenţi (73%) îşi caută informaţiile online.

Prin intermediul acestui studiu, au putut fi identificate tipurile de împrumuturi de consum care sunt populare în România, acestea fiind împrumuturile rapide (pentru cheltuielile neprevăzute)- 67% dintre respondenţi folosindu-le. Creditele de consum pentru bunuri mari sunt, de asemenea, foarte populare – 34% dintre respondenţi folosindu-se de acestea. A cincea parte dintre respondenţi (19%) a folosit un împrumut pentru a-şi refinanţa obligaţiile existente de creditare.

Portalul online imprumuturi24.ro a efectuat acest sondaj de opinie asupra creditelor rapide şi bancare în luna Mai a anului 2016.

Ultima oră
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)