Studiu Mastercard: București, pe primul loc în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare

Studiu Mastercard: București, pe primul loc în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare
Foto: economica.net

Bucureștiul se află anul acesta pe primul loc în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane 2018.

În 2017, Capitala României a fost orașul european cu cea mai mare creștere a numărului de turiști.

”Ne bucură și suntem mândri că București se află în topul destinațiilor europene cu cel mai mare potențial de dezvoltare, după ce, anul trecut, a fost orașul european cu cea mai mare creștere a numărului de turiști. Pe de altă parte, nu ne miră, în condițiile în care noi credem că București reușește să răspundă cu succes exigențelor pe care le au turiștii din toată lumea, devansând astfel orașe cu tradiție în circuitul turistic”, a declarat Diana Tănase, Area Marketing Manager Mastercard România.

Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane 2018 mai arată că București a înregistrat un potențial de dezvoltare de 10,7%.

Potrivit datelorMastercard,București numără aproximativ 1,3 milioane de turiști care apelează la servicii de cazare, durata medie de ședere a turiștilor este de 1,6 zile, în timp ce valoarea medie cheltuită pe zi se ridică la 210 dolari.

În decursul ultimului deceniu, acest studiu a oferit o analiză importantă despre turismul urban și despre comportamentul turiștilor.