Tanczos Barna a anunțat că programul Rabla pentru electrocasnice ar putea începe vineri

Tanczos Barna a anunțat că programul Rabla pentru electrocasnice ar putea începe vineri
Foto: Guvernul României / Facebook

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că programul Rabla pentru electrocasnice ar putea fi operațional „poate începând de vineri, că tot e Vinerea Verde”. Ordinul de lansare a programului va fi emis săptămâna aceasta și publicat în Monitorul Oficial. Ministrul Mediului a precizat că programul va avea trei subcategorii, pentru a nu se transforma într-un „program de cumpărat televizoare”.

Tanczos Barna, despre programul Rabla pentru electrocasnice

„Ne concentrăm în prima fază pe mașinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă și televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete și laptopuri. Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore.

În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiționat, mașină de uscat rufe și ce mai rămâne. Ele vor fi disponibile pentru cetățeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficiența programului să fie maximă și ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a explicat Tanczos Barna, potrivit Digi24.

Valoarea voucherelor pentru electrocasnicele finanțate:

  • laptopuri – finanțare de 500 de lei;
  • aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;
  • tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;
  • aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

La finele lunii trecute au debutat șiprogramele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”.