Televizoare LCD şi 3D made in România. Chinezii fac fabrică de electronice la Dărmăneşti

Televizoare LCD şi 3D made in România. Chinezii fac fabrică de electronice la Dărmăneşti
Foto: hcc.techradar.com

O importantă companie din China a concesionat opt hectare de teren în comuna Dărmăneşti, din judeţul Dâmboviţa, unde va face cea mai mare fabrică de electronice din Europa de Est, informează Ştirile Pro TV

Acolo se vor asambla televizoare LCD, LED şi 3D, dar şi laptopuri şi calculatoare. Investitorii au ales strategic această locaţie, întrucât localitatea este traversată de un drum naţional, are asfalt şi calea ferată este aproape.

Localitatea Dărmăneşti are mai puţin de 8.000 de locuitori, dintre care numai 2.000 vor fi norocoşii care vor lucra în noua fabrică.

Chiar şi primarul din localitate este încântat că investitorii chinezi vor construi fabrica de electronice, stfel că a început construcţia unui nou liceu şi a pregătit deja un centru de zi pentru tineri şi o grădiniţă.

Reprezentaţii companiei chineze vor organiza, sâmbătă,  o bursă a locurilor de muncă, pentru a aduna toate informaţiile necesare cu privire la forţa de muncă pe care se pot baza. În caz de nevoie, se vor recruta şi angajaţi din ţară.

Chinezii fac fabrică de electronice la Dărmăneşti
Tags:
Ultima oră
20:41 - Eduard Novak: Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit. Să nu renunțați niciodată la visul vostru!
20:40 - Agent Green: „USR și AUR se dovedesc astăzi la fel ca PSD. Au blocat interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii”
20:19 - MApN a a atribuit un contract de peste 492 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură la baza de la Câmpia Turzii
20:17 - Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină. Care sunt excepțiile
20:17 - Două avioane TAROM nu au putut decola de pe Aeroportul Otopeni din cauza unor defecțiuni. Mai multe curse au înregistrat întârzieri
20:00 - David Popovici, mesaj emoționant după Tokyo 2020: „Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul”
19:39 - Acuzații grave la adresa conducerii CFR: „Închiriază la alții locomotive și noi nu avem să dăm la tren, decât locomotive vechi, defecte, insuficiente”
19:32 - CNCAV: Începe imunizarea cu vaccinul Spikevax (Moderna) a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani
19:07 - Vaccinarea anti-COVID nu afectează sarcina și nu reduce fertilitatea. Explicațiile CNCAV
19:01 - SUA au început evacuarea foștilor colaboratori din Afganistan, aflați în pericol după ascensiunea talibanilor