Tot mai multe companii americane se înregistrează în Europa, atrase de taxele mici

Tot mai multe companii americane se înregistrează în Europa, atrase de taxele mici
Foto: businessresearchguide.com

Tot mai multe grupuri americane se înregistrează în Europa, atrase de taxele mai mici decât în SUA, ce le permite să economisească sute de milioane de dolari.

Unele dintre cele mai mari fuziuni şi achiziţii care au avut loc în acest an au implicat şi transferul sediilor centrale în străinătate, în special în Europa, pentru plata de impozite mai mici, scrie Financial Times.

Tranzacțiile au loc într-o perioadă în care politicienii americani au intensificat apelurile pentru reforma sistemului fiscal american.

Compania americană de publicitate Omnicom a anunţat că în urma fuziunii de 35 de miliarde de dolari cu Publicis, grupul nou format va fi înregistrat în Olanda, economisind astfel circa 80 de milioane de dolari pe an.

Liberty Global se va înregistra în Marea Britanie, unde va plăti un impozit pe profit mai mic decât în SUA, de 21%, după achiziţia Virgin Media.

Alte preluări vizează grupul farmaceutic Perrigo din Michigan care a achiziționat compania de biotehnologie Elan sau achiziţia companiei Warner Chilcott de către grupul Actavis.

Ultima oră