Un nou proiect de lege privind credite pentru studenți. Gabriela Firea: „Dorința noatră explicită este ca aceste credite să se diferențieze în totaliate de ceea ce se găsește acum”

Un nou proiect de lege privind credite pentru studenți. Gabriela Firea: „Dorința noatră explicită este ca aceste credite să se diferențieze în totaliate de ceea ce se găsește acum”
Foto: www.facebook.com/gabifirea

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a anunțat, luni, că în programul Guvernului se află un nou proiect de lege. Acesta vizează acordarea de credite pentru studenți, ale căror valoare maximă este 10.000 de euro și 15.000 de euro pentru tineri.

Ministrul a menționat că acești bani vor fi îndreptați spre acoperirea cheltuielilor ce ar simplifica procesul educațional: „Vor fi eligibile cheltuieli referitoare la educație în special, participare la cursuri, la anumite competiții internaționale, achiziția de cărți. Iar pentru tineri 15 mii de euro, ca și eligibilitate sunt diferite cheltuieli, plata chiriei, creșă, grădiniță, after school dar și anumite evenimente personale. S-a vorbit despre cununii și alte evenimente”

Când va fi luată decizia finală privind creditele pentru studenți

Gabriela Firea a precizat că astăzi se vor întruni Ministerul de Finanțe și Fondul Român de Garantare și Contragarantare. În cadrul acestei întâlniri vor fi determinate criteriile financiare, perioada de grație și dobânda.

„Dorința noastră explicită este ca aceste credite să se diferențieze în totalitate de ceea ce se găestește acum, ca și disponibil pe piață în materie de credite de nevoie personale pentru tineri și studenți.Cel mai important este că nu se solicită surse sigure de venit, pentru că sunt studenți și tineri. Și de asemenea anumite proprietăți, care să fie gajate. Acesta este și sensul, creditele să fie stimulative pentru studenți. Garanția este a statului, prind Fondul de Garantare și Contragarantare” a adăugat Firea.

În cadrul discuțiilor finale de astăzi se vor stabili numele băncilor doritoare de a aparticipa la program. Creditele ar putea fi acordate începând cu acest an, iar primle cereri ar putea fi depuse în iunie, deja în iulie, începând decontările.

Urmăriți B1TV.ro și pe