Victor Ponta: Codul fiscal a primit avizul ministerelor. Miercuri ar putea fi anunțat un nume pentru conducerea ministerului de Finanțe (VIDEO)

Victor Ponta: Codul fiscal a primit avizul ministerelor. Miercuri ar putea fi anunțat un nume pentru conducerea ministerului de Finanțe (VIDEO)
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat luni că noul Cod fiscal a primit avizele necesare de la ministere, Justiția și Finanțele urmând să dea formafinală a proiectului care apoi va fi prezentat în Parlament.

”Se lucrează și azi și mâine (luni și marți – n.r.) cu ministerul Justiției pentru a avea ultimul aviz necesar. Miercuri vom transmite Parlamentului cele două coduri. Senatul are la dispoziție toată luna aprilie să le dezbată în comisii apoi în plen. Apoi în mai – iunie este timp pentru debatere în Camera deputaților și la sfârșitul sesiunii să poată să plece către președinte, la promulgare. Dacă tot acest calendar se respectă, o să avem, în sfârșit, adoptate cele două coduri fundamentale pentru zona fiscală și economică și termenul de șase luni în care să fie cunoscute de toată lumea și să se vadă toate efectele pentru toată lumea, iar de la 1 ianuarie să putem să intrăm pe o direcție foarte clară care să ne permită și în anii viitori să mențimen cel puțin ritmul actual de creștere economică”, a declarat Victor Ponta.

”Toate ministerele și-au dat avizele. Și ministerul de Justiție, alături de cel de Finațe trebuie să dea forma finală cu care miercuri să fim pregătiți să venim în fața Senatului pentru a începe dezbaterile parlamentare”, a mai spus Ponta.

Totodată premierul a precizat că miercuri ar putea fi anunțat și un nume pentru conducerea ministerului de Finanțe, dar că nu va face niciun anunț înainte de a discuta cu președintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta: Codul fiscal are avizele ministerelor

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu