Violeta Alexandru avertizează: Modificarea OUG privind majorarea alocațiilor copiilor va duce la blocarea plăților

Violeta Alexandru avertizează: Modificarea OUG privind majorarea alocațiilor copiilor va duce la blocarea plăților
Foto: gov.ro

Violeta Alexandrua avertizat, vineri, lafinalul ședinței de Guvern, cămodificarea OUG privind majorarea alocațiilorde către PSD, ar duce lablocareaplăților către beneficiarii finali.

Mai exact, dacă se va interveni asupra ordonanțeiprin care majorarea alocațiilor se va face cu 20%, de la 1 august, și nu cu 100% cum este prevăzut în lege, alocațiile nu vor mai fi majorate.

„În momentul în care PSD face acest lucru vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința. Începând de sâmbătă, Ordonanța își are aplicare în practică, ne pregătim pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea sumelor suplimentare în alocație”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a ținut să sublinieze că orice modificarea adusă ordonanței ar putea avea consecințe grave.

„Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței înseamnă să blocăm plățile”, a mai afirmat Alexandru.

Şeful Ministerului a mai atras atenția și asupra faptului că dacă PSD va risca să nu mai fie acordați banii, pentru unjoc politic, va trebui să răspundă românilor de ce în luna următoare copiii nu vor primi sumele mărite.

Alexandrua declarat că Ordonanţa care prevede majorarea alocaţiilor a fost adoptată în şedinţa de Guvern de vineri, chiar dacă la începutul săptămânii anunţase că dublarea alocaţiilor se va face în etape care se vor întinde până în 2022. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.