Virgil Popescu: Devenim din nou exportatori neţi de energie. 578.000 de megawaţi s-au exportat în luna iunie (VIDEO)

Virgil Popescu: Devenim din nou exportatori neţi de energie. 578.000 de megawaţi s-au exportat în luna iunie (VIDEO)
Captură Video - PNL / Facebook

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat, marți, că România devine din nou exportator net de energie. Numai în luna iunie s-au exportat 578.000 de megawaţi.

Virgil Popescu, despre exportul de energie

„Suntem cu plus export 135.000 de MW astăzi, pe total an. În ultimele două luni s-a exportat masiv, 578.000 de megawaţi în luna iunie. În România lucrurile au început să se redreseze în sistemul energetic natural. Devenim din nou exportatori neţi de energie – asta s-a întâmplat în Guvernul PNL şi în Guvernul de alianţă PNL, USR-PLUS, UDMR”, a declarat Virgil Popescu în plenul Parlamentului, la ”Ora Guvernului”.

Acesta a precizat apoi că 2018 a fost ultimul an de export, în 2019 am importat energie, iar în 2020 am revenit la exportat: „Suntem exportatori neţi de ce? Pentru că am schimbat legea în 2020 şi am întors preţul. Preţul în România este mai mic decât preţul în UE la energie”.

Ministrul liberal a explicat și de ce am ajuns să importăm energie în 2019: „Pentru că a fost prost făcută această Ordonanţă 114 de a întors lucrurile cu fundul în sus – iar noi, ce am făcut în doi ani de zile – am reuşit să întoarcem trendul”.

Virgil Popescu: Devenim din nou exportatori neţi de energie. 578.000 de megawaţi s-au exportat în luna iunie

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)