Virgil Popescu: Se estimează o scădere a consumului de petrol. Importăm motorină, inclusiv din Rusia

Virgil Popescu: Se estimează o scădere a consumului de petrol. Importăm motorină, inclusiv din Rusia
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că se fereşte să facă o predicţie, dar că s-a observat o scădere a cererii de petrol, astfel că acest lucru ar duce la o scădere a preţului la combustibili.

Jumătate din cantitatea de motorină se importă, inclusiv din Rusia

Virgil Popescu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că a observat în ultimele săptămâni o constantă a preţului petrolului.

”Am observat în ultimele săptămâni o constantă a preţului petrolului, în jur de 100 de dolari. Şi dacă a fost o oarecare creştere, a urmat imediat o descreştere inclusiv a cotaţiilor motorinei pe care o importăm, cotaţiilor internaţionale ale ale motorinei.

Pe termen scurt nu cred că vom avea probleme cu preţul carburanţilor. De altfel, dacă ne uităm pe analize financiare se estimează o scădere a consumului de petrol, o scădere a cererii. Asta înseamnă că şi preţul e clar, nu va mai creşte şi va urma un un trend descendent.

Foto simbol: Pixabay

Dar mă feresc să fac aceste aceste predicţii, pentru că totuşi suntem cu război la frontieră. Oricând se poate întâmpla. Preţul gazului a explodat şi asta numai în manipularea de piaţă de cantitate.

Pentru momentul când reduci cantitatea şi anunţi că tu reduci cantitatea spunând că sunt nu ştiu ce motive tehnice, dai un semnal în piaţă că n-ar mai fi gaz”, a declarat Popescu.

Întrebat dacă scăderea consumului ar duce la o presiune pe preţul carburanţilor, Popescu a explicat că acest lucru s-ar putea întâmpla.

Ministrul Energiei a adăugat că se fac importuri de motorină, inclusiv din Rusia.

”Jumătate din cantitatea de motorină se importă. Luăm şi din Rusia, atâta timp cât ne este permis. Atât Rompetrol cât şi Petrom, cât şi SOCAR, iau de pe toate pieţele cât este permis, că nu va mai fi permis, se vor orienta”, a precizat Virgil Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe