Au scăzut preţurile la motorină şi benzină!

Au scăzut preţurile la motorină şi benzină!
Scade costul carburanţilor! Prețul benzinei și al motorinei în România. Foto: Pixabay

Un important lider de distribuţie din România a redus azi prețurile la carburanţi. Este cea de a cincea scădere consecutivă de preț de la începutul lunii trecute, când companiile au redus prețurile cu 50 bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului. Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,83 lei pe litru la benzină și 8,43 de lei pe litru la motorină în cazul unor staţii de pe Şoseaua Virtuţii din Capitală.

Prețuri mai mici cu cinci bani pe litru la motorină și un ban la litrul la benzină

Este a cincea ieftinire de la 1 iulie, momentul în care toate benzinăriile marilor lanțuri au operat reducerea de 50 de bani pe litru – 25 de bani contribuție proprie, 25 de bani de la buget. Conform datelor Petrom de la jumătatea anului, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 4,10 dolari sau cu 3,9%, până la 99,87 dolari pe baril până la ora 20:19, după ce a coborât la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril. De asemenea, preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,93 dolari, sau cu 5%, la 93,69 dolari pe baril, după un minim de 92,42 dolari pe baril.

Urmăriți B1TV.ro și pe