Wall Street și bursele din întreaga lume sunt pe roșu după defecțiunile tehnice ale Facebook. Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu peste 6 miliarde de dolari în câteva ore

Wall Street și bursele din întreaga lume sunt pe roșu după defecțiunile tehnice ale Facebook. Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu peste 6 miliarde de dolari în câteva ore

Wall Street și alte burse din întreaga lume sunt pe roșu, după ce acțiunile Facebook au scăzut  cu 5%, luni seara, ca urmare a blocării aplicațiilor sale la nivel mondial.

Indicele S&P scădea cu 1,35%, indicele compozit Nasdaq (care reunește companiile tehnologice) era pe minus cu 1,92%, iar FTSE 100 scădea cu 0,23%.

Declinul a fost cauzat în primul rând de o vânzare accelerată a acțiunilor Facebook și a altor mari companii de tehnologie.

Averea personală a lui Mark Zuckerberg a scăzut cu peste 6 miliarde de dolari în câteva ore, dându-l jos pe o listă a celor mai bogați oameni din lume, după ce defecțiunile tehnice au băgat în offline produsele emblematice ale Facebook Inc, scrie Bloomberg.

O vânzare în lanț a trimis stocul gigantului de social media în scădere cu 4,9% luni, adăugând o scădere de aproximativ 15% de la jumătatea lunii septembrie.

Diapozitivul de acțiuni de luni a scăzut valoarea lui Zuckerberg la 121,6 miliarde de dolari, lăsându-l sub Bill Gates pe locul 5 în Bloomberg Billionaires Index. A scăzut de la aproape 140 de miliarde de dolari în câteva săptămâni, conform indicelui.

Pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de povești bazate pe o memorie cache de documente interne, dezvăluind că Facebook știa despre o gamă largă de probleme cu produsele sale – cum ar fi daunele Instagram asupra sănătății mintale a adolescentelor și dezinformarea despre revoltele de la Capitoliu.

Ca răspuns, Facebook a subliniat că problemele cu care se confruntă produsele sale, inclusiv polarizarea politică, sunt complexe și nu sunt cauzate doar de tehnologie.

„Cred că le oferă oamenilor confortul să presupună că trebuie să existe o explicație tehnologică sau tehnică pentru problemele polarizării politice din Statele Unite”, a declarat pentru CNN Nick Clegg, vicepreședintele afacerilor globale al Facebook.