Xiaomi amenință Apple. Creștere fulminantă a vânzărilor de smartphone-uri. Cum arată TOP 5 mondial

Xiaomi amenință Apple. Creștere fulminantă a vânzărilor de smartphone-uri. Cum arată TOP 5 mondial
Xiaomi / Foto: Unsplash.com

Xiaomi, compania chineză producătoare de smartphone-uri, a înregistrat o creștere fulminantă în ultimul an. Astfel, a reușit să urce pe podium în topul vânzărilor și amenință puternic americanii de la Apple.

În prima parte a anului 2021, 347 de milioane de smartphone-uri au fost vândute, la nivel global. Lider mondial în top este Samsung, care are un avans consistent față de Apple. În ceafa americanilor „suflă” chinezii de la Xiaomi, care au vândut în primul trimestru al anului 14% din unități.

Chinezii de la Huawei au scăzut foarte mult, până pe poziția a șaptea. Chiar și așa, asiaticii domină autoritar top 5, iar mulți specialiști anticipează o menținere a trendului ascendent din partea Xiaomi pentru 2021, care ar înseamna devansarea Apple.

Topul producătorilor de smartphone-uri, la nivel global, în 2021

Față de aceeași perioadă a anului trecut, la nivel global s-au vândut cu 27% mai multe smartphone-uri.

1. Samsung (Coreea de Sud) – 76,5 milioane de telefoane mobile inteligente vândute în primul trimestru al anului,adică 22% market share;

2. Apple (SUA) – 52,4 milioane de smarphone-uri, 15% market share;

3. Xiaomi (China) – 49 de milioane de smartphone-uri, 14% market share;

4. Oppo (China) – 37,6 milioane de smartphone-uri, 11% market share;

5. Vivo (China) – 36 de milioane de smartphone-uri, adică 10% market share.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)