Yango s-a lansat în România. Reprezentanţii companiei ruseşti, despre legislaţia din țara noastră: „S-a făcut progres privind transportul alternativ. Momentan suntem mulţumiţi” (FOTO)

Yango s-a lansat în România. Reprezentanţii companiei ruseşti, despre legislaţia din țara noastră: S-a făcut progres privind transportul alternativ. Momentan suntem mulţumiţi (FOTO)
Foto: B1.ro

EXCLUSIV ONLINE // Yango, aplicaţia digitală de e-hailing a companiei ruseşti Yandex, s-a lansat oficial joi în România. Lansarea vine la două zile după ce Guvernul a anunţat adoptarea unui ordonanţei de urgenţă pentru reglementarea aplicaţiilor de transport alternativ.

„Situaţia a fost tensionată, dar vedem ce s-a făcut progres şi credem că trebuie să fie loc pentru alternative de transport pe piaţa. Momentan suntem mulţumiţi”, a subliniat Musheg Sahakian, director de extindere globală a Yango, într-o conferinţă de presă susţinută la evenimentul de lansare.

AndreiVoicu, directorulul regional Yango pentru România şi Republica Moldova, a subliniat, la rândul său, că pe piaţa trebuie să existenţă cât mai multă competiţie pentru că doar aşa se poate obţine condiţii mai bune pentru toţi clienţii şi tarife accesibile pe piaţă.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind serviciile de ride-sharing şi e-hailing a venit după ce aplicaţii precum UBER, Bolt sau Clever au avut mari probleme în a-şi continua activitatea după ce a fost aprobată legea taximetriei.

Cât priveşte prin faptul că Yango încheie parteneriate cu companii care au autorizaţie de transport şi oferă şoferilor acestor companii, pentru început, comision 0 pentru a lucra cu aplicaţia lor care are propriul sistem de cartografiere, direcţionare şi navigaţie, precu şi o distribuire a comenzilor pe baza tehnologiilor Machine Learning.

În momentul lansării, Yango are deja în jur de 55 de parteneri în București care au în jur de 3.000 de șoferi. Însă, după cum au precizat oficialii companiei, momentan Yango nu lucrează cu firme de taxi locale.

România este a cincea ţară din Uniunea Europeană în care activează Yango, după Estonia, Letonia, Lituania şi Findlanda. Pe plan mondial, Yango operează în 16 ţări.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților