Yango s-a lansat în România. Reprezentanţii companiei ruseşti, despre legislaţia din țara noastră: „S-a făcut progres privind transportul alternativ. Momentan suntem mulţumiţi” (FOTO)

Yango s-a lansat în România. Reprezentanţii companiei ruseşti, despre legislaţia din țara noastră: S-a făcut progres privind transportul alternativ. Momentan suntem mulţumiţi (FOTO)
Foto: B1.ro

EXCLUSIV ONLINE // Yango, aplicaţia digitală de e-hailing a companiei ruseşti Yandex, s-a lansat oficial joi în România. Lansarea vine la două zile după ce Guvernul a anunţat adoptarea unui ordonanţei de urgenţă pentru reglementarea aplicaţiilor de transport alternativ.

„Situaţia a fost tensionată, dar vedem ce s-a făcut progres şi credem că trebuie să fie loc pentru alternative de transport pe piaţa. Momentan suntem mulţumiţi”, a subliniat Musheg Sahakian, director de extindere globală a Yango, într-o conferinţă de presă susţinută la evenimentul de lansare.

AndreiVoicu, directorulul regional Yango pentru România şi Republica Moldova, a subliniat, la rândul său, că pe piaţa trebuie să existenţă cât mai multă competiţie pentru că doar aşa se poate obţine condiţii mai bune pentru toţi clienţii şi tarife accesibile pe piaţă.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind serviciile de ride-sharing şi e-hailing a venit după ce aplicaţii precum UBER, Bolt sau Clever au avut mari probleme în a-şi continua activitatea după ce a fost aprobată legea taximetriei.

Cât priveşte prin faptul că Yango încheie parteneriate cu companii care au autorizaţie de transport şi oferă şoferilor acestor companii, pentru început, comision 0 pentru a lucra cu aplicaţia lor care are propriul sistem de cartografiere, direcţionare şi navigaţie, precu şi o distribuire a comenzilor pe baza tehnologiilor Machine Learning.

În momentul lansării, Yango are deja în jur de 55 de parteneri în București care au în jur de 3.000 de șoferi. Însă, după cum au precizat oficialii companiei, momentan Yango nu lucrează cu firme de taxi locale.

România este a cincea ţară din Uniunea Europeană în care activează Yango, după Estonia, Letonia, Lituania şi Findlanda. Pe plan mondial, Yango operează în 16 ţări.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său