12 bărbați din Ucraina au fost descoperiți de poliția de frontieră pe teritoriul României. Ei au cerut azil

12 bărbați din Ucraina au fost descoperiți de poliția de frontieră pe teritoriul României. Ei au cerut azil
Foto: Facebook / Politia de Frontiera

Doisprezece cetățeni din Ucraina au fost descoperiți de Poliția de Frontieră pe teritoriul românesc. Aceștia au cerut azil, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției (ITPF) Sighetu Marmației, potrivit Agerpres.

Având în vedere că toți cei 12 cetățeni au cerut o formă de protecție statului român, au fost demarate procedurile specifice în acest caz.

12 bărbați ucraineni, descoperiți de Poliția de Frontieră pe teritoriul românesc

În Ucraina, în contextul războiului, a fost instituită legea marțială, iar bărbații nu au voie să părăsească țara.

„Ieri, 7 martie 2022, la ore diferite, lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au depistat 12 cetăţeni ucraineni, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 56 de ani, care au trecut prin apa râului Tisa, din Ucraina în România.

Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţilor de frontieră Sighetu Marmaţiei şi Tisa. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sarasău şi Valea Vişeului au depistat, tot ieri, câte un cetăţean ucrainean pe direcţia localităţilor Sarasău, respectiv Valea Vişeului, bărbaţi, ambii de 30 de ani”, a declarat reprezentantul ITPF Sighetu Marmaţiei, potrivit sursei citate mai sus.

Peste 3.400 de persoane din Ucraina au cerut azil în România

Potrivit datelor transmite de Ministerul Afacerilor Interne,  3.469 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, de la începutul conflictului din Ucraina.

Marți, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 66,2%, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește traficul prin punctele de frontieră din România, în ultimele 24 de ore 29.636 de cetățeni ucraineni au intrat în ţară, iar 26.551 au părăsit teritoriul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe