A treia zi de pelerinaj la Patriarhie. Mii de credincioși rabdă frigul spre a săruta moaștele Sf. Dimitrie, Serafim de Sarov și Nectarie (FOTO și VIDEO)

A treia zi de pelerinaj la Patriarhie. Mii de credincioși rabdă frigul spre a săruta moaștele Sf. Dimitrie, Serafim de Sarov și Nectarie (FOTO și VIDEO)

Vineri seara, în a treia zi de pelerinaj, coada la care sunt așezați miile de credincioși se întinde de pe Dealul Mitropoliei până pe bulevardul Regina Maria. Pelerinii rabdă cu pioșenie frigul spre a săruta și cinsti moaștele celui ce este numit Ocrotitorul și Patronul Bucureștilor.

Enoriaşii s-au aşezat la rând încă de dimineață pentru a ajunge să îşi spună rugile la moaştele Sfântului Dimitrie, ale Sfântului Nectarie şi ale Sfântului Serafim de Sarov, scoase în curtea Patriarhiei Române.

Spre deosebire de pelerinajul de la Sfânta Parascheva din Iași, cel de la București este incomparabil mai modest. Anul acesta pelerinajul de la București a fost lipsit de incidente notabile.

Pelerinaj la București

Accesul închinătorilor la moaştele sfinţilor din Dealul Mitropoliei va continua până duminică, potrivit Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Billie Eilish: A fost dureros să mă maturizez în văzul publicului
10:02 - Preoți falși pe rețelele de socializare: erau contactați de persoane vătămate cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă în schimbul unei sume de bani. Prejudiciul se ridică la 80.000 de lei
09:59 - Motivul pentru care Simona Halep a ales să plece din țară înaintea procesului de dopaj: „Vrea să îngroape trecutul”
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”