Acces liber pe plajă cu animalele de companie. Ce condiții trebuie să respecte posesorii

Acces liber pe plajă cu animalele de companie. Ce condiții trebuie să respecte posesorii
Acces liber pe plajă cu animalele de companie. Sursa: Freepik

Un proiect de lege privind accesul animalelor de companie pe plajă a fost adoptat de Camera Deputaților. În cazul nerespectării normelor impuse de autorități, posesorii de animale riscă amenzi cuprinse între 100 și 10.000 de lei.

Prin modificările adoptate astăzi, accesul animalelor pe plajă va fi permis, însă exista restricții clare pentru siguranța persoanelor aflate pe plajă, dar și pentru curățenia mediului înconjurător, potrivit adevarul.ro.

Animalele vor avea acces pe plajă, dar cu respectarea normelor

Persoanele fizice, însoțite de animalele de companie, vor avea acces pe plajă pe tot parcursul anului, însă, în sezonul estival, vor avea nevoie de acordul operatorilor de plajă.

În prezent, legea interzice accesul animalelor de companie pe plajele Mării Negre utilizate în scop turistic, spre deosebire de alte ţări europene, unde accesul animalelor este permis. Modificarea adoptată astăzi elimină interdicţia, dar stabileşte şi nişte norme clare pentru a asigura atât siguranţa persoanelor aflate pe plajă, cât şi curăţenia mediului înconjurător. În afara sezonului estival, accesul cu animale de companie va fi neîngrădit, iar în timpul sezonului estival se va putea realiza cu acordul administratorului plajei”, a transmis înt-un comunicat de presă iniţiatoarea Cristina Rizea.

Amenzi între 100 şi 10.000 pentru nerespectarea obligațiilor

Printre obligațiile care revin posesorilor de animale de companie se numără strângerea dejecțiilor, ținerea animalelor în lesă, colectarea deșeurilor.

Amenda este între 100 şi 1000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a ţine animalele de companie în lesă şi între 1.000 şi 10.000 pentru nerespectarea obligaţiei de a colecta deşeurile.

Urmăriți B1TV.ro și pe