Accident în Arad. Doi muncitori au ajuns la spital cu răni grave după ce au fost electrocutați în timpul unor lucrări la o fabrică de vagoane

Accident în Arad. Doi muncitori au ajuns la spital cu răni grave după ce au fost electrocutați în timpul unor lucrări la o fabrică de vagoane
foto: Libertatea

Doi muncitori care executau lucrări în incintaFabricii de Vagoane Marfa Astra Arad au suferit arsuri grave luni după amiaza și au ajuns de urgență las spital.

Cei doi electricieni, de 52 și 57 de ani, lucrau pentru o altă firma care a fost solicitată de fabrică în vederea unor lucrări.

"Dintr-o eroare de manevrăexecutatăde dispecerii electrici s-a produs un arc electric, la tensiune ridicată, de 6.000 de Volți, a cărei flamăle-a produs arsuri pe brațe și pe fața celor doi lucrători", a spus purtătorul de cuvânt alInspectoratului Teritorial de Muncă,Florina Higiosan, potrivit Hotnews.

Martorii au sunat imediat la 112, iar cei doi lucrători au fost duși la spital, unde medicii au descoperit arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului, însă starea celor doi este stabilă.

ITM Arad a început cercetările pentru a descoperi circumstanțele în care s-a produs evenimentul nefericit.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)