Eveniment mortal în București. Conducătorul unei trotinete electrice, zdrobit în trafic

Eveniment mortal în București. Conducătorul unei trotinete electrice, zdrobit în trafic
Accident mortal în București / Foto: Antena3.ro

Un nou eveniment mortal a avut loc în București, cu un cetățean care se deplasa pe o trotinetă electrică. Totul a pornit de la o șicanare în trafic, cu un individ care conducea o motocicletă, informează Antena 3.ro.

Evenimentul nefericit a avut loc miercuri, 4 iulie, în jurul orei 18:30, în Sectorul 4, la o intersecție din zona Vitan. În urma unei șicanări, participantul la trafic ce conducea motocicleta l-ar fi lovit pe bărbatul de pe trotinetă cu o cască, în cap.

Victima s-ar fi lovit cu capul de o altă mașină, iar apoi, un alt autoturism ar fi trecut peste trotinetist. Pur și simplu l-ar fi călcat. Din cauza leziunilor severe, bărbatul de pe trotinetă a murit. Un echipaj medical s-a deplasat la fața locului pentru a oferi îngrijiri medicale conducătorului mijlocului de transport electric, dar eforturile au avut efect temporar. Conducătorul trotinetei a decedat după ora 21:00.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. În prezent se efectuează cercetări pentru a determina cauzele care au condus la producerea nefericitului eveniment.

Controverse cu privire la trotinetele electrice

La nivel național, trotinetele electrice au lansat tot felul de controverse, în urma accidentelor înregistrate pe carosabil și pe trotuare. De exemplu, primarul orașului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat că trotinetele electrice vor fi interzise în zonele exclusiv pietonale și de promenadă.

„Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condițiile de deplasare pentru a evita accidentele.

Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înțelege le vom confisca trotinetele”, a scris pe Facebook primarul din Drobeta Turnu Severin.