Acneea, o boală cu efecte multiple: Efecte şi tratamente, cu prof. dr. Olga Simionescu (VIDEO)

Acneea, o boală cu efecte multiple: Efecte şi tratamente, cu prof. dr. Olga Simionescu (VIDEO)

Un adult din 5, cu vârste cuprinse între 25-44 de ani, se confruntă cu diferite forme de acnee, arată statisticile la nivel global. Cele mai multe cazuri se înregistrează în adolescenţă, dar se întâmplă ca şi adulţii să se confrunte cu erupţii grave.

În plus, vorbim de cicatrici greu de şters şi de efecte grave la nivel psihic. Acneea nu cauzează numai un disconfort fizic, ea poate avea un impact major şi asupra vieţii sociale. Mai ales asupra tinerilor, mai preocupaţi de aspectul lor fizic. Tratamentele pot fi şi ele foarte dure, există medicamente cu efecte secundare multiple şi grave. Cauzele apariţiei acestei boli sunt multiple, ca şi tratamentele.

Există diferite tratamente împotriva acneei. Acestea pot varia de la tratamente dermatologice şi cosmetice până la interventiile cu laser. Medicii prescriu creme, pastile sau chiar antibiotice. În cazurile grave pacienţii pot avea nevoie şi de consiliere psihologică, pentru a scăpa de frica de a se expune şi de a fi judecat de către ceilalţi.

Acneea, o boală cu efecte multiple: Efecte şi tratamente, cu prof. dr. Olga Simionescu

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)