Acord de exclusivitate, semnat de Airbus Helicopters și IAR Brașov pentru producerea elicopterului H215M

Acord de exclusivitate, semnat de Airbus Helicopters și IAR Brașov pentru producerea elicopterului H215M
Foto: focus-energetic.ro

Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului multirol H215M, de categorie grea, echipat cu două motoare, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

Astfel, IAR va deveni contractor principal pentru orice comanda de H215M pe care Ministerul Apărării Naționale o va face pentru înlocuirea flotei îmbătrânite.

"Suntem mândri că am semnat acest acord de exclusivitate care reprezintă rezultatul a aproape 50 de ani de cooperare între IAR și Airbus Helicopters. IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licență mulțumită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters și suntem nerăbdători să ne implicăm în personalizarea și producerea elicopterului H215M", a declarat directorul general al IAR, Neculai Banea.

La rândul său, Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters, a vorbit despre importanța acestui acord și și-a exprimat speranța că relația dintre IAR Brașov și Airbus Helicopters va dura alți 50 de ani.

Contractul era dorit și de americanii de la Bell, dar Bucureștiul a ales consorțiul franco-german.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe