Acțiunile Tesla, cel mai mare declin în 24 de ore. Miliardarul Elon Musk, mai sărac cu 16,3 miliarde de dolari

Acțiunile Tesla, cel mai mare declin în 24 de ore. Miliardarul Elon Musk, mai sărac cu 16,3 miliarde de dolari

Marți, acțiunile companiei Tesla au înregistrat o scădere drastică la Bursa din New York, de 21 de procente, fiind cel mai mare declin înregistrat într-o singură zi de gigantul auto.

Miliardarul Elon Musk, mai sărac cu 16,3 miliarde de dolari

Concret, averea miliardarului Elon Musk s-a micșorat cu 16,3 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Prăbușirea acțiunilor Tesla a urmat anunțului făcut deGeneral Motors, care a declarant căva plătidouă miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp,concurând astfel cu Tesla şi Ford.

Anunțul a „tăiat” 80 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a companiei Tesla, în vreme ce titlurile Nikola au urcat cu peste 4%.

Tesla, cea mai valoroasă companie auto din lume

La sfârșitul lunii iunie, compania Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, scrie CNBC.

Mai exact, acţiunile Tesla au câştigat 5 procente, ajungând la o valoare maximă de 1.135 dolari, plasând compania la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, la o diferență considerabilă față de Toyota, evaluată la aproximativ 202 miliarde de dolari.

Preţul acţiunilor pentru producătorul auto, deținut de miliardarul Elon Musk, a crescut cu 170% în acest an.

Înaintea acestui moment, plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situa deja undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se atunci la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, valoare care a crescut constant.

Elon Musk, al patrulea cel mai bogat om din lume

Elon Musk a făcut un salt spectaculos în topul celor mai bogați oameni din lume.

Averea netă estimată a acestuia este de83 de miliarde de dolari, fiindpe locul patru în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Luna trecută, Musk a intrat în clubul select al celor cu averi de peste 1.000de miliarde de dolari, datorită pachetuluisalarialşi a creşterii de500% a acţiunilor Tesla în perioada ianuarie – august.

În continuare, pe primul loc este Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere estimată la 188 miliarde de dolari.

Fondatorul Microsoft Bill Gates își păstrează locul secund.

Mark Zuckerberg este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de aproximativ 100 de miliarde de dolari.

Musk are în continuare planuri mari – producătorul de vehicule electrice Tesla Inc. este „foarte aproape” să atingă să perfecteze un sistem de conducere autonom de nivel 5, ceea ce ar însemna practic o mașină care se conduce singură în orice condiții.

Anunțul a fost făcut de directorul executiv al companiei, care a vorbit despre capacitatea autoturismelor de a parcurge drumuri fără șofer la volan.

„Sunt extrem de încrezător că nivelul 5 sau, în esență, autonomia completă va deveni realitate și cred că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Rămân încrezător că vom avea funcționalitățile de bază pentru un sistem de conducere autonom de nivel 5 până la finalul acestui an”, a afirmat Elon Musk, joi, potrivit Reuters.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)