Acum un an Ponta declara: “Dacă pierdem prezidențialele, scapă cine poate”. A pierdut alegerile ca nimeni altul, dar el stă încă în picioare, este la masa puterii, este capul

Acum un an Ponta declara: “Dacă pierdem prezidențialele, scapă cine poate”. A pierdut alegerile ca nimeni altul, dar el stă încă în picioare, este la masa puterii, este capul

Astăzi, 20 februarie, se împlinesc cinci ani de când Victor Ponta se află în fruntea PSD. Este cel mai lung mandat al unui preşedinte PSD în Kiseleff, i-a întrecut pe Iliescu şi Năstase. Cinci ani fără întrerupere de când Ponta și  Dragnea fac legea în partid.

Acum un an Ponta declara: “dacă pierdem prezidențialele, scapă cine poate”.

“Alegerile le-a pierdut ca nimeni altul, dar Ponta merge mai departe pe drumul lui, iar pentru greşeli au plătit cu vârf şi îndesat alţii. Şi continuă să fie găsiţi ţapi ispăşitori. Plagiatul, referendumul din 2012, ruperea USL, dosarul ”Diaspora” i-au trecut până acum ca glonţul pe la ureche, dar nu l-au doborât. Vinovaţi au fost scoşi până acum Mircea Geoană, Marian Vanghelie, comunistul de Iliescu.”, scrie jurnalistul Cristian Andrei  într-un editorial postat pe Gândul.info.

”Ştiţi că am participat la 13 campanii electorale, dar am pierdut-o fix pe a 13-a – prezidenţialele. Câte lupte”, se uită Ponta în urmă.

“Dar el stă încă în picioare, este la masa puterii, este capul. Nimic nu l-a doborât, nici măcar scandalul de corupţie în care este implicat cumnatul său şi în care sunt reţinute persoane din jurul familiei Ponta. ”, precizează Andrei.

Jurnaliști, politicieni, oamenii de rând…toți au spus că Ponta este omul baronilor. Jurnalistul Gândul îi contrazice. Acesta afirmă că aceasta este o teorie falsă: “Nu a fost niciodată, i-a folosit mereu şi apoi i-a aruncat fără nici o remuşcare, i-a călcat mereu în picioare, nu i-a respectat niciodată, nu i-a plăcut să stea cu partidul. Ponta nu a fost în esenţă un om de partid, dar a fost un lider care şi-a impus întotdeauna punctul de vedere. Victor Ponta poate spune liniştit după cinci ani de mandat: baronii sunt eu.”