ACUPUNCTURA, O SOLUTIE PENTRU INSOMNII?

ACUPUNCTURA, O SOLUTIE PENTRU INSOMNII?

Dr Agatha Vasai , doctor in stiinte medicale si specialist in medicina integrativa si acupuncura, povesteste despre tratarea insomniilor prin tehnici de acupunctura.

Tulburările de somn afectează un număr tot mai mare de oameni într-o societate în care abia avem timp să dormim . Un mare remediu pentru multe boli este un somn bun, dar pentru unii oameni, un somn bun poate fi considerat un lux. Visul este o situație fiziologică a organismului care, printr-o pierdere reversibilă a conștiinței și a activității motorii, realizează o reparație a oboselii fizice și mentale. Un procent mare din populația lumii a raportat că a suferit tulburări de somn la un moment dat în viața lor. Prevalența sa este mai mare la vârstnici, femei, pacienți cu probleme medicale sau psihiatrice, consumatori de cafea, tutun, alcool, droguri și persoane cu poziții importante socio-economice și educaționale.

Definiția insomniei este lipsa de somn .

Adevărul este că dificultatea de a dormi poate avea mai multe forme:

Dificultatea de a adormi la culcare (insomnia inițială)

Trezirea frecventă în timpul nopții (insomnie intermediară)

Trezirea foarte devreme dimineața, mai devreme decât sa o fi planificat (insomnie terminală)

În clasificarea insomniei pot fi folosite diferite criterii care prezintă diferite tipuri.

În funcție de durată

Acuta sau tranzitorie

Durează 2-3 zile și apoi dispare. De obicei apare în legătură cu situații neobișnuite de stres, cum ar fi examene, excursii etc. Tratamentul nu este recomandat, deoarece se remediază când se elimină cauza care a provocat situația de stres.

De scurtă durată

Aceasta durează maximum 4 săptămâni și este legată de situații stresante de durată mai mare sau de severitate, familie, economică, de muncă etc.

Cronică sau pe termen lung

Durata mai mult de 3 săptămâni sau o lună. Cauzele sale sunt multiple și adesea nu sunt clare, de aceea trebuie investigate

În funcție de intensitate

Usoara

Apare aproape în fiecare noapte, dar este asociată cu o deteriorare minimă a calității vieții.

Moderata

Este prezenta în fiecare noapte. Este legată de o deteriorare moderată a calității vieții și se observă simptome asociate, cum ar fi iritabilitatea, anxietatea, oboseala etc.

Grava.

La fel ca cea precedentă, are loc în fiecare noapte și are legătură cu o deteriorare moderată a calității vieții, dar în acest caz simptomele asociate apar cu o intensitate mai mare.

În funcție de natura și forma de manifestare

Când durează mai mult de 30 de minute pentru a adormi.

Atunci când visul este întrerupt în timpul nopții și există dificultăți de reconciliere.

Persoana se trezește mai devreme decât în ​​mod normal. Acesta este cel mai frecvent la vârstnici și la pacienții cu depresie.

Acest fenomen (insomnia) impiedica recuperarea de care organismul are nevoie prin odihna de noapte, fiind capabilă să provoace somnolență în timpul zilei, concentrare scăzută și incapacitatea de a vă simți activ în timpul zilei.

Deoarece nu toate remediile de somn au același efect și depinde foarte mult de individ, nu ezităm să căutăm și să găsim orice tratament pentru insomnie care ar putea funcționa. Una dintre terapiile alternative care sunt cele mai eficiente și care are și aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății este acupunctura , care prin aplicarea unor ace foarte fine în anumite puncte ale corpului reușește să restabilească echilibrul și sănătatea. În acest fel, acupunctura este prezentată ca fiind unul dintre cei mai buni aliați ai noștri pentru combaterea insomniei.

Acupunctura este practicata de milenii, dovedindu-se a fi una dintre cele mai eficiente terapii alternative. Eficacitatea sa împotriva durerii și împotriva numeroaselor boli este mai mult decât dovedită, însă principala sa caracteristică este restabilirea unei starii de echilibru fiziologic al corpului. Acesta este o tehnica eficienta în tratamentul insomniei . Când tratăm insomnia cu acupunctura, sistemul nervos tinde să se calmeze. Tratamentul are drept scop calmarea stresului și echilibrarea energiei, care sunt factori importanți în geneza insomniei. Este normal ca pacienții să adoarmă în timpul tratamentului. Insomnia este una dintre cele mai frecvente patologii întalnite in practica acupuncturii. De obicei, pacienții ajung la un acupuncturist, deoarece în timpul tratamentului se „deconectează” de la rutina zilnică de lucru. În acest fel se pot trata afecțiuni precum insomnia, anxietatea și depresia.Pentru că prin restabilirea fluxului de energie, corpul nostru începe să funcționeze corect se reglează, de asemenea , ciclul somnului . De aceea, la un cabinet de acupunctura vei putea trata toate tipurile de insomnie, si nu doar ca vei adormi mai repede, dar vei evita si trezirea nocturnă și vei obține o calitate buna a somnului.

Acupunctura creste fluxul de energie si sange regland activitatea sistemului nervos. De asemenea, favorizează producția de melatonină , acel hormon fundamental pentru un somn bun. Beneficiile acupuncturii sunt de asemenea observate în comparație cu alte remedii împotriva insomniei, deoarece nu au efecte secundare și au puține contraindicații.

Pentru tratamentul insomniei , medicul stabilește diferitele puncte cheie de pe suprafata corpului în care se aplica acele . De asemenea acupunctura auriculară (auriculoterapia ) este eficienta pentru a atinge o stare de relaxare si reglarea somnului.

Întotdeauna avertizăm, atunci când vorbim despre probleme de sănătate și calitatea vieții, că ar trebui să apelam profesioniști si sa le cerem parerea daca dorim sa combinam mai multe terapii.

Cauti un cabinet bun de acupunctura in Bucuresti? Gasesti mai multe detalii pe siteul centrului de acupunctura Qi din Bucuresti.