Adio, maestre! Marele dirijor Camil Marinescu a murit răpus de COVID-19

Adio, maestre! Marele dirijor Camil Marinescu a murit răpus de COVID-19

Unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră români, dirijorul Camil Marinescu s-a stins din viață lunii, 27 iulie, la Spitalul Victor Babeș din Bucureşti, în urma complicațiilor date de virusul SARS-COV2, transmite Radio România Muzical.

Muzicianul, născut în 1964, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de fagot. În plan dirijoral, profesorii săi au fost maeștrii Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux.

Camil Marihnescu a colaborat cu orchestre importante din Statele Unite ale Americii, Canada sau Germania, susținând turnee în America, Europa, Australia și Asia. Repertoriul său divers a cuprins de la muzică renascentistă până la opusuri moderne.

Dirijorul s-a remarcat şi prin activități pedagogice, fiind profesor de dirijorat la Universitatea din Osaka. De asemenea, a predat cursuri de estetică și filozofie a culturii la Universitatea din Kyoto.

Camil Marinescu a fost dirijor rezident la Opera bucureșteană, dirijor permanent invitat al Orchestrei Simfonice din Berlin, iar din stagiunea 2012-2013 și până în prezent a ocupat poziția de dirijor principal al Filarmonicii ‘George Enescu’ din București.

A fost unul dintre colaboratorii apropiați ai postului Radio România Muzical, unde a realizat o serie de emisiuni, sub denumirea Agora.

Tags: