Administrația Prezidențială a trimis la SRI reclamația unui ofițer contra Serviciului Român de Informații (VIDEO)

Administrația Prezidențială a trimis la SRI reclamația unui ofițer contra Serviciului Român de Informații (VIDEO)

Administrația Prezidențială a trimis o reclamație primită de la un ofițer SRI care reclamă abuzuri la SRI, tot la SRI, spre rezolvare.

SRI-ul i-a dat și un răspuns domnului maior în rezervă, Florea Daniel, în care spune că nu SRI-ul se poate pronunța în rezolvarea problemei, ci justiția.

Răspunsul SRI a fost prezentat în cadrul emisiunii „X-Press” moderată de Sabin Orcan, de la postul B1 TV.

„Ca urmare a petiției dumneavoastra adresată Administrației Prezidențiale și remisă Serviciului Român de Informații pentru competentă soluționare, vă aducem la cunoștință că aspectele prezentate au fost analizate cu toată atenția, sens în care datorită multiplelor inițiative ce vă aparțin, prin care ați înțeles să vă exercitați dreptul privind liberul acces la justiție, suntem puși în imposibilitatea fapică de a face aprecieri și cercetări asupra întregului fond de data și cu atât mai puțin de a combate acuzele dumneavoastră, demersuri ce cad cu puterea evidenței în sarcina altei puteri în stat.

În speranța înțelegerii corecte a abordării instituționale cu bună-credință și exclusiv în spiritul conformității cu cadrul legal general și normativ intern ce guvernează activitatea specifică, vă asigurăm că vom manifesta și pe viitor întreaga deschidere și vom acorda concursul necesar aflării adevărului diferitelor instanțe competente în drept să soluționeze cauzele aflate în instrumentarea cu privire la aspectele invocate.

Contextual, pe de o parte vă informăm că, în conformitate cu prevederile Constituției României și ale cadrului normativ consacrat, oricărui cetățean îi este garantat accesul liber la justiție în scopul apărării intereselor sale legitime, drept fundamental pe care Serviciul Român de Informații îi respectă și încurajează deopotrivă, iar pe de altă parte, învederăm faptul că, în deplină consonanță cu prevederile legale, instituția va uza de legitimitatea aceluiaș drept garantat, în sesizarea organelor competente vizând tragerea la răspundere a oricăror terți ce în mod vădit prin acte și fapte executare directă și nemijlocită, înlesnire, sprijinire materială și morală, determină săvârșirea unor fapte sancționalbile de lege”,  se arată în răspunsul SRI.

Administrația Prezidențială a trimis la SRI reclamația unui ofițer contra Serviciului Român de Informații

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)