Administratorii de hoteluri și pensiuni din Delta Dunării sfătuiesc turiștii să aducă dovezi că s-au vaccinat anti-COVID-19: „Dacă nu, avem aici teste rapide, neinvazive și îi rugăm pe toți să se testeze”

Administratorii de hoteluri și pensiuni din Delta Dunării sfătuiesc turiștii să aducă dovezi că s-au vaccinat anti-COVID-19: „Dacă nu, avem aici teste rapide, neinvazive și îi rugăm pe toți să se testeze”
foto: Pixabay

Românii preferă în 2021 destinații turistice interne pentru vacanțade Paște și 1 Mai, care anul acesta pică în același weekend, iar în Delta Dunării aproape toate spațiile de cazare au fost deja rezervate. Turiștii sunt sfătuiți de administratorii de hoteluri și pensiuni din zonă să aducă o dovadă care să ateste că sunt vaccinați anti-COVID-19 sau că au anticorpi după trecerea prin boală. Celor care încă nu s-au imunizat li s-ar putea pune la dispoziție teste rapide, potrivit Digi24.ro.

Administratorii de hoteluri și pensiuni din Delta Dunării sfătuiesc turiștii să aducă dovezi că s-au vaccinat împotriva bolii COVID-19.

„Dacă sunteți vaccinați, minunat, arătați-ne o dovadă. Dacă aveți anticorpi, minunat, arătați-ne o dovadă. Dacă nu, avem aici teste rapide, neinvazive și îi rugăm pe toți să se testeze, dacă se poate înainte, dacă nu, la sosire, în așa fel încât să știm că toți care sunt aici sunt în zona de siguranță”, a declarat antreprenorul Dragoș Atanasiu.

În aceste zile, în Delta Dunării, se află și un jurnalist britanic pasionat de România, pe numele său Charlie Ottley. El consideră că Delta „este o bijuterie a coroanei turismului românesc”.

Charlie Ottley, jurnalist BBC: „E foarte important să venim în locuri ca acesta, pentru că industria turistică din România suferă și trebuie s-o susținem. Iar Delta nu a fost promovată suficient în trecut și este o bijuterie a coroanei turismului românesc”, spune Charlie Ottley, jurnalist BBC.

În județul Tulcea, proprietarii de pensiuni au fost surprinși să constate că rezervările pentru vacanța de Paște și 1 Mai au fost făcute încă de la începutul lunii aprilie.

Pentru trei zile de cazare în Delta Dunării de Paște și 1 Mai, cu mic dejun, cină și masă festivă incluse,prețurile pornesc de la 800 de persoană și pot ajunge până la 2000 de lei.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)