Adolescenta dispărută după ce a fost amenințată de profesor cu corigența a fost găsită. Prietena ei încă este căutată de polițiști

Adolescenta dispărută după ce a fost amenințată de profesor cu corigența a fost găsită. Prietena ei încă este căutată de polițiști
foto: opiniatimisoarei.ro

Adolescenta de 15 ani din Iași, care a fost dată dispărută marți, după ce un profesor a amenințat-o cu corigența, a fost găsită joi dimineață.

Totul a pornit din cauza faptului că tânăra și-a făcut un cont fals de Facebook cu numele profesorului, așa că acesta i-a spus că o va lăsa corigentă. Fata a fost găsită de un șofer joi dimineață, în jurul orei 4, în comuna Comarna.

Adolescenta urmează să fie supusă unui examen medical pentru a se stabili dacă sănătatea i-a fost afectată în vreun fel.

"În această dimineaţă în jurul orei 4.00 cea de-a doua minoră plecată voluntar de la şcoală pe 23 mai a fost găsită de către un conducător auto în timp ce se deplasa pe marginea unui drum din zona localităţii Comarna. Starea fetei era bună, conducătorul auto a dus copila la postul de Poliţie. Colegii mi-au transmis că fata este bine, însă i se vor face investigaţii suplimentare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vâjiac, potrivit Gândul.

Adolescenta și încă o colegă de-a ei au făcut un cont fals de Facebook cu numele profesorului de istorie, unde au pus și fotografii cu acesta. Profesorul a fost foarte deranjat și le-a spus că le lasă corigente, iar fetele s-au speriat și au fugit de la școală și nu s-au întors și acasă. Autoritățile au început imediat căutările.

”Imediat ce nu s-au prezentat la oră profesorul a anunţat directorul şcolii, directorul ne-a sesizat pe noi, cei de la Primărie, şi am început căutările, care marţi au avut loc până la ora 23. Din păcate numai o fată a fost găsită, cealaltă, cu voia lui Dumnezeu sperăm să o găsim mâine (joi)”, a spus primarul din Moşna, Georgel Popa.

Cele două fete și-au petrecut ziua de marți spre miercuri pe un câmp, la vreo 20 de kilometri de satul în care locuiau. În ziua următoare au fost găsite pe drum de un localnic, iar acesta a convins doar una dintre fete să o ducă acasă.

Cealaltă adolescentă, Simina, de 15 ani, este în continuare căutată de poliție și localnici.

”Am înţeles că a certat-o profesorul, de la un cont fals deschis. Le-a ameninţat şi după au plecat. (…) E un cont fals, am înţeles, sunt puse nişte poze. Am înţeles că e şters deja, cu asta s-a rezolvat, numai să o găsim, să ajungă acasă cu bine, să fie în siguranţă. (…) E distanţă mare de la Moşna până aici (la Chicerea) sunt ceva kilometri. Am căutat-o, am mers toată partea asta, nu ştiu deocamdată. Dacă acum două seri când erau două nu au intrat în pădure, acum cred că tot pe marginea drumului stă pe undeva. E singură!”, a explicat mama fetei, Florica Radu.

”Profesorul le-a luat într-o clasă, fără să anunţe pe nimeni. Acolo, în clasa respectivă, nu a fost nimeni decât el şi cu fetele. Trebuia să cheme un alt profesor, aşa era normal să fie de faţă. Spun alte colege că au fost ameninţate, că au auzit şi cărora le-au povestit, că ele au mai stat o oră la şcoală după ce s-a întâmplat incidentul ăsta. Le-a spus că o să rămână corigente, că o să le distrugă ”, a spus Nicuşor Radu, tatăl fetei.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)