Adrian Năstase, la ÎCCJ într-un nou termen în dosarul Zambaccian: Privesc cu liniște interioară lucrurile (VIDEO)

Adrian Năstase, la ÎCCJ într-un nou termen în dosarul Zambaccian: Privesc cu liniște interioară lucrurile (VIDEO)

Fostul premier Adrian Năstase s-a prezentat luni dimineață la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a participa la recursul în dosarul Zambaccian, după mai bine de trei luni de la ultimul termen al procesului.

În fața sediului instanței, Năstase a declarat că s-a pregătit cu mai multe documente pentru acest termen, precizând că privește acest proces cu „liniște interioară”.

„Da, m-am pregătit. Încerc pe cât se poate să clarific unele dintre aspectele care poate au rămas neclarificate după judecata în fond. Am venit la Curtea Supremă de 200 de ori în diferite dosare. Nu te obișnuiești niciodată cu lucrurile astea, dar cred că pot să privesc cu o anumită liniște interioară unele dintre lucrurile care se întâmplă și să le înțeleg mai bine”, a declarat Năstase.

În 5 mai 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe Adrian Năstase, Daniela Năstase şi Irina Paula Jianu, pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier – cu atribuţii de coordonare a activităţii membrilor Guvernului, de numire a conducătorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului şi a altor persoane ce îndeplinesc funcţii publice, cu atribuţii de control în ce priveşte activitatea miniştrilor şi atribuţii de control asupra autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale prin Aparatul de lucru al primului ministru – Adrian Năstase ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Năstase, la ÎCCJ: Sunt pregătit pentru audieri

Embed: