Adrian Năstase numără "recoltele politicii românești", la început de sezon agricol: O atmosferă gri…refugiații tot vin în Europa, se apropie alegerile PSD, iar Băsescu revine în politică

Adrian Năstase numără "recoltele politicii românești", la început de sezon agricol: O atmosferă gri...refugiații tot vin în Europa, se apropie alegerile PSD, iar Băsescu revine în politică
Foto: nastase.wordpress.com

Fostul președinte al social-democraților Adrian Năstase, acum, la început de toamnă, conturează un tablou al politicii românești interne și externe. Într-un text publicat pe blogul personal, Năstase, notează evenimentele importante ale momentului.

Fostul premier susține că, acum, în momentul la care se judecă recolta agricolă, ar trebui ca și în politică să se întâmple la fel.

A venit, dintr-o dată, toamna. La Cornu, cerul e acoperit și plouă. O atmosferă gri. Acum se judecă recoltele. Și în politică, probabil. De când nu mai e președinte, Băsescu e supărat pe ambasadorii străini care se pronunță în legatură cu justiția din România. În schimb, va deveni, în curând, membru (al PMP), în ciuda celor care ar dori ca el să nu revină în politică, înfrumusețând-o.  În țară, continuă violurile și accidentele de mașina. Continuă și fluxurile de refugiați în Europa. România a avut o idee de geniu: a arătat corturile în care vor sta refugiații „noștri” la iarnă. Ar trebui să fii nebun să vii din „țările calde” să îngheți în ele. Așa încât s-ar putea să ne rugăm de unii dintre ei să vină să completeze cotele”, a scris Năstase.

Despre alegerile din PSD care vor avea loc în curând, fostul președinte de partid spune că “se vor face pe o formula modernă, utilizată de Partidul Socialist Francez și de Partidul Muncii din Israel”.

 „Nu cred însă că este suficient timp pentru pregătirea lor în această modalitate”, a mai scris Năstase.

Întâlnirea președintelui Johannis cu concerne economice americane – atenție, pentru americani înseamnă activitate de lobby, pentru președinte poate însemna trafic de influență”, conchide acesta.