Adrian Sârbu, ridicat de la o întâlnire cu Vanghelie și dus la audieri la Parchetul General. Surse: Șeful Mediafax, urmărit penal pentru evaziune fiscală (VIDEO)

Adrian Sârbu, ridicat de la o întâlnire cu Vanghelie și dus la audieri la Parchetul General. Surse: Șeful Mediafax, urmărit penal pentru evaziune fiscală (VIDEO)

Adrian Sârbu a fost ridicat, luni, de procurorii de la Parchetul General de la o întâlnire cu Marian Vanghelie, și dus la audieri, din primele informații, în legătură cu dosarul Mediafax. Potrivit unor surse, șeful Mediafax este urmărit penal pentru evaziune fiscală.

Acesta nu a dorit să facă declarații înainte de a fi dus la audieri. Din primele informații, Sârbu este chemat în dosarul Mediafax, în care este acuzat de evaziune fiscală de peste 26 milioane de euro.Adrian Sârbu este noul director general al Mediafax. Totodată, Sârbu, acționar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, este și noul administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruță, potrivit Pagina de Media.

Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax și „noul director general Adrian Sârbu” au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmează să fie ratificat la următoarea Adunarea Generală Extraordinară a Asociaților.

Pe lângă poziția de director general al Mediafax, Adrian Sârbu este și noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.

De asemenea, mai multe firme și angajați din fostul imperiu PRO, parte din el trecut la Adrian Sârbu prin trustul de presă Mediafax Group, sunt direct vizate de anchete. Presa a vehiculat numele a mai mulţi jurnalişti cunoscuţi, apropiaţi de Adrian sârbu, care au fost audiaţi în acest caz, dar nu au existat confirmări ale Parchetului. 

Sute de angajați sau foști angajați care au avut legătură cu trustul lui Sârbu au fost audiați în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală.

Trustul de presă deţinut de omul de afaceri Adrian Sârbu, Mediafax Group, şi-a cerut insolvenţa la finalul anului trecut.

Cererea de intrare în insolvență a fost formulată la secţia comercială a Tribunalului Bucureşti, motivul invocat fiind cel al incapacităţii de plată în care societatea se află în prezent, dar şi din cauza datoriilor pe care aceasta le are către ANAF.

Mediafax Group este trustul care deţine, printre altele, site-urile gandul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro.

În print, Adrian Sârbu deține Ziarul Financiar și tot el este proprietarul celei mai mari agenții de presă private din România, Mediafax.

Adrian Sârbu, ridicat și dus la audieri la Parchetul General

Avocatul lui Adrian Sârbu, despre audieri