Adrian Zuckerman, mesaj de 1 Decembrie: SUA vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european (VIDEO)

Adrian Zuckerman, mesaj de 1 Decembrie: SUA vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european (VIDEO)
Captură Video U.S. Embassy Bucharest

Adrian Zuckerman, ambasadorul american la Bucureşti, a declarat, marţi, că Statele Unite ale Americii (SUA) vor continua să sprijine evoluţia României ca „lider la nivel regional şi european”. Acesta a transmis un mesaj în care a felicitat poporul român la sărbătorirea a 102 ani de la Ziua Marii Uniri.

Adrian Zuckerman: România a evoluat mult. Sunt mândru în special de progresele uimitoare făcute anul acesta

„În numele preşedintelui Trump şi al poporului american doresc să transmit felicitări preşedintelui Iohannis şi poporului român la sărbătorirea a 102 ani de la Ziua Marii Uniri. România a evoluat mult. Sunt mândru în special de progresele uimitoare făcute anul acesta, în ciuda numeroaselor obstacole de care ne-am lovit. România se luptă cu COVID-19 şi încearcă să-şi ţină poporul în siguranţă încă de la începutul acestui an. În ciuda unui astfel de impediment major, a reuşit să facă paşi importanţi în domenii precum dezvoltare economică, securitate energetică şi cooperare în domeniul apărării. Statele Unite şi România au creat treptat o prietenie caracterizată prin colaborare, loialitate şi consecvenţă. Parteneriatul dintre ţările noastre nu a fost nicicând mai puternic. Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european”, a spus Adrian Zuckerman în mesajul său video.

Totodată, el a afirmat că anul acesta este „anul care marchează perioada Renaşterii în România” și a mai menționat că România deja este pe „poziţia a doua” în topul producătorilor de petrol şi gaze din Europa, scrie Agerpres.

Adrian Zuckerman a precizat că România are „tot ce trebuie” pentru a fi un lider european în domeniul „agriculturii, silviculturii, mineritului, tehnologiei inovative, industriei de prelucrare”.

Adrian Zuckerman, mesaj de 1 Decembrie: SUA vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european (VIDEO)

Klaus Iohannis: Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare

Amintim că președintele Klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj cu ocazia Zilei Naționale în cadrul ceremoniei de la Arcul de Triumf, după intonarea imnului național și după ce a depus o coroană de flori în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2.

„În această piață, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați, sunt imagini de care ne este dor și pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil.

În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați la fel ca în anii precedenți de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism! Niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă.

Criza sanitară care a schimbat viața planetei, pandemia de COVID-19 care ne-a afectat și pe noi, ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi, bărbați și femei, plini de curaj și de dârzenie, luptă cu pandemia și, prin salvarea altor români, duc, de fapt, mai departe idealurile de unitate și unire, în spirit și acțiune, care s-au împlinit în acel neasemuit 1918”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban: „Ziua Naţională, chiar dacă o sărbătorim atipic din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi”

Și premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj românilor cu ocazia Zilei Naționale în care precizează că, în acest an, data de 1 decembrie este un bun prilej “să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuţi, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră”.

Acesta a subliniat că Ziua Naţională a României rămâne la fel de importantă pentru români, chiar dacă este serbată în pandemie: “Ziua Naţională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârşirea statului naţional. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost şi perioade de grea încercare, pe care românii le-au depăşit uniţi în atingerea unor idealuri sau depăşirea unor situaţii de criză. Astăzi, când ne vedem nevoiţi, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Naţională fără parade, defilări şi alte evenimente intrate în tradiţie, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuţi, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră”.